Kategorie: akce

Vítáme vás v novém školním roce 2011/12

Milé děti, vážení rodiče.

Vítáme vás v novém školním roce. Máme před sebou deset měsíců, které s chutí vyplníme hrou, novými zážitky, dovednostmi, zkušenostmi a setkáváním. Věříme, že i v letošním roce navážeme na tradici vzájemné spolupráce. Přejeme vám šťasné vykročení do nového školního roku (pro některé z dětí je to rok ve školce poslední, pro některé první) a jsme rádi, že se nám podařilo připravit ve školce již od prvních dnů pohodové a podnětné prostředí.

Přinášíme vám zde některé důležité informace, pro nováčky nové, pro vás zkušené pro zopakování ;-)

- aktualizovali jsme sekci výše plateb v MŠ a čísla účtů (pro vaše snažší vyhledání a ověření správnosti)

- připomínáme, že od 1.9.2011 dochází ke zvýšení měsíční úplaty za předškolní vzdělávání v MŠ. Po dohodě se zřizovatelem byla ředitelkou školy stanovena úplata za předškol.vzděl. pro školní rok 2011/12 ve výši 1.500,- Kč (což činí 23% z celkových neinvestičních nákladů. Právní úprava úplaty se řídí zákonem č.561/2004 Sb., kdy je stanoveno, že výše úplaty nesmí přesáhnout 50% skutečných neinvestičních měsíčních nákladů, které připadají na předškolní vzdělávání dítěte v MŠ v uplynulém kalendářním roce) Podrobný výklad je vyvěšen na nástěnkách v šatničkách každého oddělení ve školce. Připomínáme, že od úplaty jsou osvobozeni zákonní zástupci dítěte, které do 31.8.2012 dosáhne věku 6 let (předškoláci), a také zákonní zástupci dítěte, kteří pobírají sociální příspěvek a tuto skutečnost prokáží ředitelce školy.

- omluvy dětí nadále na mobilním telefonním čísle MŠ: 723 185 627   (omluvy do 8:00)

- veškeré informace včetně seznamů dětí a jejich rozdělení do jednotlivých tříd  jsou vedle vývěsky Klubu rodičů, t.j. v oknech vstupní šatny oddělení Krtků, tedy v přízemí prvního pavilonu, dobře viditelné z chodníčku.

- třídní schůzky jsou naplánovány na úterý 13.9.2011 od 17.00 (bude jim předcházet schůzka s Klubem rodičů)

- MŠ se bohužel nepodařilo získat grant na revitalizaci naší školkové zahrady. V průběhu měsíce září bude tedy  vyčleněna finanční čáska ze zdrojů MŠ, ZŠ a SOSŠ Kavčí Hory na její úpravu a osazení některými hracími prvky. Výši uvolněné částky a její využití vám sdělíme. 

- začátky kroužků budou od října, až si ověříme veškeré smluvní vztahy a možné termíny, včas seznam kroužků vyvěsíme v šatničkách, abyste mohli děti přihlásit. Podrobnější informace dostanete na tř. schůzkách

-naší první společnou akcí v tomto školním roce je oživení květinového záhonku při vstupu do školky a pokračování v soutěži škol a školek P-4 "O nejkrásnější záhonek"

- na závěr informace o adaptačním programu pro nově příchozí děti:

Abychom vyšli vstříc potřebám dětí na postupnou adaptaci na prostředí MŠ a jejich postupné odloučení od rodičů, nabízíme rodičům možnost vyzvednout si dítě v 9.00 hod. V tomto případě nebude účtováno stravné. Konkrétní dotazy směřujte na paní učitelky ve třídách.

- Sledujte, prosím internetové stránky MŠ a informace na nástěnkách v šatnách tříd. Děkujeme

print Formát pro tisk

Kde nás najdete
  • Mateřská škola - Kaplická

  • Kaplická 841
  • 140 00  Praha 4
  •  
  • E-mail:
  •   mskaplicka@ksidlisti.cz
  • Tel:
  •   +420 241 090 270
  • Školní jídelna:
  •   +420 241 090 239
By vocis © 2016 • Sunlight CMS