Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/mysky/mysky-cerven-2018  •  Vydáno: 31.5.2018 17:53  •  Autor: Jitka Bulaková

Myšky - červen 2018

Měsíc květen probíhal v naší třídě ve znamení příprav k svátku maminek ,,Levandulový den“. Děti vyráběly pro maminky dárečky, lepily kytičky, připravovaly pohoštění a nacvičovaly básničky. I přesto, že nás z důvodu nemoci bylo málo, moc děkujeme za levandule a podporu při této akci.
17. 5. jsme si povídali o životě hmyzu - prohlíželi si knížky, encyklopedie, hráli si na mravenečky stavěli z dřevěných dřívek mraveniště, navlékali korálky. Nechyběla ani básnička "Polámal se mraveneček" a pohádka "Ferda mravenec". 21. 5. nás čekalo v pořadí již druhé fotografování v tomto školním roce. Také jsme ukončili všechna podtémata z tematického celku "Vím kam patřím". Hodně jsme si povídali o rodině , jejich členech a vzájemných vztazích. Seznamovali se k jakému účelu slouží místnosti v našem obydlí, co a kdo vytváří náš domov. Pomocí obrazového materiálu jsme si ukazovali rozdíly mezi městem a vesnicí. Naučili jsme se skládat domeček z papíru. Povídali jsme si  o našem krásném hlavním městě ve kterém žijeme, o jeho historii, památkách a dopravě. Oslavili jsme svátky a narozeniny dětí z naší třídy při kterých nechyběly básničky a písničky na přání dětí. Ke konci měsíce jsme se přivítali s naší paní učitelkou Jaruškou na kterou jsme se všichni moc těšili a připravili si pro ní veselé obrázky .

 

Co nás čeká v červnu :

V tomto měsíci nás čeká poslední  tematický celek: Léto je tu, hurá na prázdniny.

Podtémata budou dvě : „Co vidí Slunce z oblohyˮ a „Jedeme na prázdninyˮ.

Budeme si povídat o rozmanitosti přírody, kam se chystáme na prázdniny, jaké nebezpečí na nás mohou číhat a především jak se před nimi máme chránit.

Také si připomeneme význam slunce a vody pro náš život.

Zopakujeme si oblíbené písničky, básničky a hry, které jsme se naučili od začátku školního roku.  Připravíme si desky na naše výkresy a budeme se těšit na nastávající letní radovánky.

Dále nás čeká:

6. 6. Odpolední oslava MDD s kouzelníkem a rozloučení předškoláků za přítomnosti rodičů, sourozenců, babiček, dědečků, kamarádů.

12. 6. dopolední akce pro děti "Vlakem nebo lodí".

 

Básnička:

Čmelák

Na palouku roste stonek

na tom stonku modrý zvonek.

Na tom zvonku čmelák bručí,

že mu nikdo neporučí.

Proč se zlobí na lidi,

že se bručoun nestydí

 

Písnička:

Holka modrooká

Holka modrooká, nesedávej u potoka,

holka modrooká, nesedávej tam.

V potoce se voda točí, podemele tvoje oči,

holka modrooká nesedávej tam.

 

Holka modrooká, nesedávej u potoka,

holka modrooká, nesedávej tam.

V potoce je velká voda,

vezme-li tě, bude škoda,

holka modrooká nesedávej tam.

 

Pohybové hry:

,,Louka, louka zelená“

,,Sluníčko a mrak“

  Vaše paní učitelky 

  Jaruška a Mirka