Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/jezci/jezci-cerven-2018  •  Vydáno: 5.6.2018 15:17  •  Autor: Jitka Bulaková

Ježci - červen 2018

V květnu jsme s dětmi oslavili dvoje dětské narozeniny a jeden svátek. Květen nám začal státními svátky, a to hned 1. května, kdy jsme měli Svátek práce a další 8. května - Svátek vítezství. Dne 3. 5. jsme měli tematický den „Volám tě sluníčko, volám" – oslavili jsme den Slunce tematickými hrami a aktivitami. Další den jsme měli tematický den s názvem Dějiny v nás, povídali jsme si s dětmi o dějinách a státních svátcích. 16. 5. jsme s dětmi slavili svátek maminek, den jsme nazvali Levandulový den, kdy jsme maminkám přáli, zpívali pod stromečkem, kde jsme měli připravené dárečky pro maminky. Další z tematických dnů byl „Mluvíme mravenčí řečí“ - povídali jsme si o životě hmyzu, pozorovali jej pomocí lupy na zahradě naší školky. Třídní focení proběhlo 22. 5., kdy jsme se mohli společně vyfotit.

V červnu se budeme zabývat tematickým celkem „Léto je tu, hurá prázdniny“ a jeho okruhy: „Co vidí slunce z její oblohy“ a „Jedeme na prázdniny“. Budeme si s dětmi povídat, co všechno vidí sluníčko z oblohy, co má kolem sebe, jaké může být počasí. A při dalším okruhu si povíme, kam se jezdí na prázdniny, jak moc se na to těšíme a kam pojedeme. Povídejte si s dětmi doma, co jste jako děti dělali přes letní prázdniny, kam jste jezdili a kam s dětmi nyní pojedete a jaké máte další plány na prázdniny.

V příštím školním roce postoupí naši nejstarší předškoláci do předškolní třídy KRTKŮ. Jedná se o děti narozené v rozmezí 1. 9. 2012 do 31. 3. 2013

Těšíme se na podzim, kdy připravujeme školu v přírodě, kde se zase všichni „ježečkové“ bude moci setkat a pobýt zde společně.

 

Prosíme rodiče, aby dětem dali dne 20. 5. 2018 s sebou do školky zubní kartáčky, uděláme si společně zubní hygienu.

Děkujeme a přejeme krásný prosluněný červen Andrejka a Helenka

 

Píseň:

Hřej, sluníčko, hřej

Hřej, sluníčko, hřej

hory doly krej.

Povyskoč si výše,

na té naší střeše

kolo udělej.

 

Báseň:

Beruška

Sedm teček na kabátku,

každá černá jak noc

Beruška je na oplátku

nosí ráda - a to moc.

 

Hra:

Na mrkanou