Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/jezci/jezci-zari-2018  •  Vydáno: 1.9.2018 10:03  •  Autor: Jitka Bulaková

Ježci - září 2018

Ve třídě Ježečků se po letních prázdninách na děti těší paní učitelky Eva Folková a Jitka Bulaková.

Třída Ježků je složena z nově příchozích dětí ve věku 3-4 let a kamarádů, kteří již naší školku dobře znají z loňského školního roku. U nejmladších dětí se v měsíci září zaměříme zejména na adaptaci a budeme se snažit jim poskytovat vřelé a příjemné prostředí a umožnit jim co nejrychlejší začlenění do kolektivu starších dětí. Seznámíme se s prostředím mateřské školy, školní zahradou, s novými kamarády, s učitelkami a ostatními zaměstnanci školy. V rámci adaptačního období se zaměříme na procvičování značek, jmen kamarádů, ale také na samostatné zvládání osobní hygieny a sebeobsluhy. S dětmi se domluvíme na pravidlech třídy, bezpečnosti a společného soužití v kolektivu.
Pro zkušené děti, které již naší školku navštěvovaly tyto věci nebudou ničím novým, ale přesto si je zopakujeme a získané zkušenosti a znalosti si upevníme. Se staršími dětmi si budeme povídat o jejich zážitcích z letních prázdnin a cest, které si poté namalujeme. Připomeneme si znaky a charakteristiku léta, budeme hrát hry upevňující vazby a rozvoj komunikace mezi kamarády.
Měsíc září nám přinese tematický celek s názvem "Léto končí, jsme spolu ve školce", ve kterém se budeme věnovat podtématům v následujícím sledu "Školka nás volá", „Naše prázdninové cesty“ a „Já a moji kamarádi“. Tento měsíc se můžeme těšit na dopolední akci, kdy slavnostně přivítáme nově příchozí děti, s předškoláky vyrazíme do Central parku Pankrác na již tradiční "Rozloučení s létem" a ke konci měsíce si připomeneme prostřednictvím tematického dne "Svátek svatého Václava" Den české státnosti a zvyky a obyčeje, které se k tomuto svátku vážou.
V novém školním roce na nás čeká mnoho zajímavých, zábavných a společných akcí i projektových dnů.

Prosíme rodiče nově příchozích dětí, aby svým dětem označili věci, které si s sebou do MŠ přinesou, většinou mají problém s jejich poznáváním.

 

Básnička: Ježci

Cupy dupy u chalupy,

dva ježci se honí.

Třetí čeká na jablíčko,

sedí pod jabloní.

 

Cupy dupy u chalupy,

hnedle vedle plotu,

když těch jablek bude více,

dá je do kompotu.

 

Uvítací říkanka:

Dobré ráno, dobrý den,

u Ježků si popřejem.

Pohladíme kamarády,

budem se mít všichni rádi.

 

Písnička: V zahradě na hrušce

V zahradě na hrušce sedává kos,

má černý kabátek a žlutý nos.

 

V zahradě na hrušce sedává čáp,

klape si zobákem klap - klap - klap - klap.


Těšíme se na vzájemnou spolupráci v novém školním roce 2018/2019.

Paní učitelky Eva a Jitka :-)