Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/krtci/krtci-cerven-2019  •  Vydáno: 31.5.2019 16:43  •  Autor: Jitka Bulaková

Krtci - červen 2019

Květen byl plný akcí.
Přivolávali jsme slunečné počasí malbou sluníček, povídali jsme si o významu Slunce pro náš každodenní život a oslavili společně Den Slunce.
U příležitosti květnových dnů jsme si připomněli dějinné události spojené s koncem 2. světové války a společně shlédli dokumentární film o osvobození Prahy.
Zúčastnili jsme se ekologického programu „Včelí království“ a dozvěděli se spoustu zajímavostí ze života včel, prohlédli jsme si živé včelky a ochutnali med voňavý po pražských lipových alejích.
Absolvovali jsme společně první čtyři primárně preventivní programy z pětidílného cyklu.
Vyfotografovali jsme se – třída, jednotlivci, sourozenci i kamarádi. Až budou fotografie k vyzvednutí, prosíme rodiče o přesnou částku.
Besídku ke Dni maminek jsme posunuli až ke konci měsíce, ale o to víc jsme si ji společně užili. Děti se moc těšily, jak předvedou, mimo básniček a písniček na téma maminek, také společně nastudovanou hudební pohádku „Červená Karkulka“. Potlesk byl obrovský, děkovačka herců několikrát se opakující. Jsme na děti opravdu pyšné, jak výborně si ve svých rolích vedly, a to nejen hlavní herci, pochvala patří všem dětem, protože nějakou roli měl v pohádce úplně každý.
Květen jsme zakončili pyžamovým dnem, takže jsme si po předchozí besídce ve školce zaslouženě pohověli a povídali jsme si přitom o našich pocitech, jak se cítíme, když jsme v pyžamu.
Děkujeme všem rodičům za podporu při květnových tematických celkách (povídali jsme si o rodině – prohlíželi jsme si s dětmi donesené fotografie) a také o Praze- o jejích zvláštnostech i o tom, jaká pražská zákoutí jste společně prozkoumali.Usmívající se

V červnu otevřeme poslední tematický blok „Léto je tu, těšíme se na prázdniny“ s jeho okruhy: „Co vidí slunce z oblohy“ a „Jedeme na prázdniny“. Budeme si povídat o rozmanitostech přírody, kam se chystáme o prázdninách, o krásných místech v naší zemi i v zahraničí. Připomeneme si také, jaká nebezpečí na nás mohou číhat a jak se před nimi chránit.
V prvním červnovém týdnu oslavíme všichni společně s dětmi jejich svátek při společné akci „Naše zahrada“. Zahradní slavnost je tentokrát v režii Klubu rodičů. V průběhu této akce se také rozloučíme s našimi předškoláky, kteří budou odcházet do základní školy.
Ve vstupu do šatny je umístěna krabice na sběr přírodnin, ze kterých si děti budou moci vyrobit skřítka. Prosba pořádajících je, aby děti přišly na slavnost v pruhovaných tričkách.
Máme před sebou již poslední z pětidílného programu primární prevence a to blok s názvem „Nebezpečí jehel a stříkaček“. Připomínáme, že z důvodu začátku programu je potřeba přijít do školky do 8.30, aby se děti stačily nasvačit.
Veškeré akce připravené na měsíc červen, i s jednoduchým popisem, najdete na nástěnce v šatně.
Přejeme vám všem krásný měsíc červen. H a V

Básnička: Zmrzlina
V parném letním odpoledni,
na chvilku si někde sedni.
Sedni si tam do stínu,
dej si třeba zmrzlinu.

Jahodovou, vanilkovou
nebo třeba citronovou.
To je přece letní hit
zmrzlinou se ochladit.

Písnička: Šel zahradník do zahrady

PH: Na mrkanou