Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/terminy-akci/jezci-zari-2019  •  Vydáno: 28.9.2019 23:58  •  Autor: Jana Vrbová

Ježci - září 2019

Máme tu nový školní rok i spoustu nových ježečků :-)

V pondělí - 2. září nové děti ve třídě přivítají paní učitelky Eva Folková a Hana Řeháčková.

Děti se hned první den seznámí s prostředím MŠ a zaměříme se především na jejich adaptační období „zvykání na školku“. Proto budou mít nové děti první týden ve školce pobyt zkrácený do 10 hodin dopoledne. Chápeme, že pro mnohé děti bývá zpočátku jejich adaptace náročná - každé dítě je jiné. Snažíme se, aby byl pro děti jejich pobyt ve školce příjemný a aby se do školky děti vždy těšily a svůj pobyt ve školce hravě zvládly. :-)

Starší děti, které už třídu Ježečků dobře znají, nám povypráví o jejich prázdinových cestách, naučí se společně jména nových kamarádů ve třídě a také budeme opakovat několik pohybových říkanek i písniček z minulého roku. Nové děti se postupně začlení do kolektivu starších dětí - pomocí seznamovacích her. Také si určíme zasedací pořádek u stolečků ve třídě. Naučíme se základní „školková“ pravidla chování, pravidla bezpečnosti, sebeobsluhy a poznávání svých značek. Mladší děti si postupně navyknou na celkový režim a chod školky. Naše první téma "Léto končí, jsme spolu ve školce“, nám přinese plno nových zážitků z léta - zaměříme se na rozvoj komunikace, nejen v ranním komunikačním kroužku. Dbáme také na pravidelný pohyb a pobyt venku. Dokud je v září ještě příznivé počasí, děti tráví dopoledne po svačince na zahradě MŠ.

Pro děti i rodiče jsou v letošním roce připraveny zábavné i naučné „akce“. V září děti čeká divadlo v MŠ „O perníkové chaloupce“. S předškoláky se vypravíme do  Centrálního parku Pankrác na tradiční "Rozloučení s létem" a následující měsíc se těšíme na odpoledne plné tvoření a vyrábění z přírodních materiálů. A ještě také několik dalších.

Přejeme Vám úspěšný start do nového školního roku a těšíme se na spolupráci i společná setkání během roku - nejen na třídních schůzkách. :-)

Paní učitelkyJežečků - Eva Folková a Hana Řeháčková.

Na fotografie z průběhu měsíce se můžete podívat zde: https://mskp.rajce.idnes.cz/Jezci_-_zari_2019/

(uživatelské jméno a heslo Vám bylo sděleno na třídní schůzce, příp. ho zjistíte ve své třídě).

 

Pohybová říkanka: Kolo, kolo, mlýnský

Kolo, kolo mlýnský,

za čtyři rýnský.

Kolo se nám polámalo,

mnoho škody nadělalo,

Udělalo bác!

 

Vezmeme si hoblík, pilku,

zahrajem si ještě chvilku.

Až to kolo spravíme,

Takhle se zatočíme.

 

Básnička: Brouček

Lezu jako brouček,

šikovný jsem klouček.

Brouček leze na kytičku,

vyhřívá se na sluníčku.

Sluníčko má každý rád,

je to přece kamarád.