Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/terminy-akci/jezci-prosinec-2020leden-2021  •  Vydáno: 29.12.2020 21:58  •  Autor: Jana Vrbová

Ježci - prosinec 2020/leden 2021

Uplynulý měsíc prosinec nám přinesl v MŠ spoustu zajímavých zážitků. I když nás moc mrzelo, že jsme nemohli uspořádat každoroční vánoční besídku pro rodiče, užili jsme si společně předvánoční čas alespoň ve třídě.

Ve středu 16. prosince jsme si ve třídě Ježečků uspořádali krásné „vánoční dopoledne“. Děti přinesly pro své kamarády cukroví na ochutnání. Prostřeli jsme společně stůl, zapálili svíčku a rozdělali si dětské šampaňské :-). Děti nám vyprávěly, co by si přály dostat pod stromeček. Řekli jsme si také, že je důležité zdraví a abychom byli o vánočních svátcích všichni pohromadě s rodinou. Zazpívali jsme si společně nejznámější vánoční koledy, povídali jsme si o tradicích na Štědrý den. Děti také moc bavily „vánoční pohádkové hádanky“. Vzpomínaly, jaké pohádky mají o svátcích nejraději a přiřazovaly k nim různé pohádkové postavy a úvodní filmové změlky. Také jsme si společně nazdobili perníčky a poslední den před prázdninami děti předaly rodičům vyrobená přáníčka.

Na fotky z prosince se můžete podívat zde: https://mskp.rajce.idnes.cz/

Věříme, že jste si společné vánoční svátky užili a doufáme, že se opět v novém kalendářním roce 2021 sejdeme všichni ve zdraví. Moc děkujeme všem, kteří přispěli do charitativní sbírky „Děti dětem“ a za veškerou spolupráci v roce 2020.

Začátkem ledna si ještě zavzpomínáme na prožité Vánoce v kruhu nejbližších. Řekneme si, jestli nám Ježíšek nadělil všechno, co jsme si přáli. Na „Tři krále“ společně odstrojíme stromeček a vánoční dekorace vyměníme za „zimní výzdobu“. Čeká nás nové téma „Vládne paní zima“. Budeme si povídat o zvířátkách v zimě, o zimních sportech a doufáme, že si užijeme alespoň trošku zasněžené zimní zahrady u nás v MŠ. Řekneme si také o potravě pro zvířátka a k čemu slouží krmítka. Proto uvítáme nějaké drobné krmivo pro ptáčky. :-)

Děkujeme, že necháváte nachlazené děti (velká rýma, kašel) doma pro případ roznesení bacilů ve třídě. Nadále vás prosíme dávat dětem dostatek vhodného oblečení na venek i náhradní oblečení do třídy.

Děkujeme a přejeme Vám úspěšný start do nového roku 2021.

 

S pozdravem učitelky ježečků,

Eva Folková a Hana Řeháčková

 

Písnička: My tři králové

My tři králové jdeme k vám,

štěstí zdraví vinšujem vám.

Štěstí, zdraví dlouhá léta,

my jsme k vám přišli z daleka

Z daleka je cesta naše,

do Betléma mysl naše.

 


Básnička:  Zima a ptáčci

Mrzne, sněží, to to zebe,

hodně sněhu spadlo z nebe.

Ptáčkové teď starost mají,

jak potravu obstarají.

Kde jsou v domě hodná dítka,

dávají jim do krmítka.

Trochu zrní, trochu máčku,

ať si dají do zobáčku.