Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/terminy-akci/jezci-zari-2021  •  Vydáno: 29.9.2021 15:29  •  Autor: Jana Vrbová

Ježci - září 2021

V novém školním roce 2021/2022 Vás opět po letních prázdninách ve třídě „Ježci“ přivítaly paní učitelky Eva Folková a Hana Řeháčková. Těšíme se na společná setkání v MŠ a vzájemnou spolupráci.

První měsíc v letošním školním roce jsme zahájili přivítáním nových dětí. Naše třída je složena z dětí předškolního věku (5 let) i mladších dětí (3 a 4 roky). S dětmi jsme se navzájem seznámili, zopakovali jsme si důležitá pravidla chování ve třídě, snažili jsme se zapamatovat svou značku a zasedací pořádek ve třídě. Dbáme také na sebeobsluhu a hygienu. Mladším dětem se snažíme ze začátku pomáhat a všechno důležité naučit. Prosíme Vás ale i o trénování doma (např. oblékání, svlékání) – jelikož v zimním období je oblékání složitější a trvá nám to déle, vzhledem k velkému počtu dětí ve třídě. Také vás prosíme o dostatek náhradního oblečení pro děti – spodní prádlo, oblečení na zahradu i do školky. Snažíme se každý den v případě příznivého počasí trávit část dopoledního programu na zahradě MŠ.

Probrali jsme si první tematický celek „Léto končí, jsme spolu ve školce.“ Povídali jsme si o našich prázdninových cestách, děti namalovali obrázek a povídali jsme si o tom, co všechno o prázdninách děti zažily. Nezapomínáme také na to, že máme ve třídě mnoho předškoláků, proto se začínáme učit základy psaní a počítání. V uplynulém měsíci jsme se učili správně držet tužku, podepsat se a základy abecedy a počítání do 20. Děkujeme vám, že si všichni předškoláci včas donesli vybavený penál.

V září nás také čekalo několik společných aktivit a akcí. Druhý týden v září proběhla úvodní třídní schůzka MŠ, kde jste se mohli dozvědět veškeré důležité informace. Aktuální plánované akce a další důležitá oznámení budeme pravidelně dávat na webové stránky MŠ (záložka “Termíny akcí“) a také na nástěnku třídy v šatně. V druhé polovině září proběhla dopolední akce na zahradě MŠ „Vítání nových dětí“ a 29. září divadélko ve třídě „Krtci“– „Inspektorka Navšepřišlová znovu zasahuje“.

Fotky ze září najdete zde: https://mskp.rajce.idnes.cz/   Přihlašovací údaje Vám byly sděleny na třídní schůzce, příp. je zjistíte v naší třídě.

Vážení rodiče, počítejte prosím s tím, že z provozních důvodů se budou děti z celé mateřské školy během prvního pololetí častěji slučovat na odpolední program do ostatních tříd. Informace o organizaci provozu naleznete vždy na dveřích v šatně. Děkujeme za pochopení.

A co nás čeká v říjnu? Budeme si povídat o podzimu, poznávat zvířátka, stromy, ovoce a zeleninu, zopakujeme si barvy a tvary. S předškoláky budeme pokračovat se seznamování se s písmeny, základy počítání a zaměříme se i na pohybové dovednosti a cvičení. Na konci října nás také čekají podzimní prázdniny, během kterých bude v MŠ omezený provoz.

Přejeme Vám úspěšný start do nového školního roku a těšíme se na spolupráci i společná setkání během roku.

S pozdravem učitelky Ježků,

Eva Folková a Hana Řeháčková

 

Úvodní říkanka v kroužku:

Všichni, když si ruce dáme, 

velké kolo uděláme,

a pak když už ho umíme,

společně se zatočíme.

 

Básnička: Dešťové kapičky

Dešťové kapičky

dostaly nožičky.

Běhaly po plechu,

dělaly neplechu.

Kocour spal v okapu,

spadly mu na tlapu.

Jejda, ten naříkal,

mňoukal a utíkal!

 

Pohybová hra: Rybičky, rybáři jedou!