Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/terminy-akci/krtci-kvetencerven-2022  •  Vydáno: 31.5.2022 14:06  •  Autor: Hana Řeháčková

Krtci - květen/červen 2022

V měsíci květnu jsme se těšili na Preventivní program Městské policie. Mohli jsme si vyzkoušet, jaké to je sedět v policejním autě, vyzkoušeli jsme všechny zvukové i světelné signály. Policistky seznámily děti se zásadami bezpečného chování. Divadelní spolek "Koloběžka" k nám přijel s Námořnickou pohádkou a na závěr měsíce se všechny třídy sešly na představení divadelního spolku "Šapitó" na představení "O zeleném panáčkovi...".

Také jsme se fotili, hodně si hráli venku i uvnitř, chodili na procházky, učili se nové říkanky a hry, trénovali na školu, povídali si o rodině a jejích členech, o našem bydlišti, bydlení i krásné Praze.

Děti si nosí ven hodně různých věcí na hraní, prosíme v této souvislosti rodiče, aby zkontrolovali, co si děti mohou brát na školní zahradu, ať se vyhneme zbytečným slzičkám při případných ztrátách drobných předmětů. Také prosíme, aby dětem nenechávali v šatně žádné dobroty. Děti by neměly na zahradě bez vědomí dospělého nic konzumovat.

Prosíme rodiče, kteří na druhé pololetí ještě nepřinesli kapesníky (v krabici, balíčkové a vlhčené) a lepidlo kores, aby nám tyto věci doplnili (jsme již téměř na nule). Zároveň děkujeme rodičům, kteří obětavě přinesli věci i navíc.

Na fotky z května můžete podívat zde: https://mskp.rajce.idnes.cz/

V červnu nás čeká opět hodně akcí. Oslavíme Mezinárodní den dětí, zažijeme Projektové dopoledně se studentkami SOŠS na téma Světové školy, rozloučíme se s předškoláky na školní zahradě a se všemi - dětmi i jejich rodiči - na Kavčích horách. Závěrem června se s předškoláky vypravíme na dopravní hřiště Plamínková.

Ve školce se budeme věnovat Tematickému celku "Léto je tu, těšíme se na prázdniny" a to okruhům " Co vidí slunce z oblohy" a "Jedeme na prázdniny".

Přejeme vám všem krásný měsíc červen. H a V

 

básnička: Poveď se mi bábovičko

Poveď se mi bábovičko

vyklopím tě na sluníčko.

Kluci přijdou k obědu

ať vidí, co dovedu.

 

Kluci přišli hladoví

snědli všechno cukroví.

Jen tu moji bábovičku

nechali stát na sluníčku

 

písnička: Šel zahradník do zahrady

hra: Na mrkvičku