Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/terminy-akci/zajici-cervencervenec  •  Vydáno: 29.6.2022 12:28  •  Autor: Hana Řeháčková

Zajíci - červen/červenec 2022

V posledním měsíci tohoto školního roku červnu, jsme si povídali hodně na zahradě a v altánku. Využívali venkovní sportování, koloběžky, míče, pozemní hokej, běh a chůzi v terénu, hry v písku i procvičování chodidel bez bot. Nezapomněli jsme na vodní hrátky a rosení pod sprchou (kdo chtěl).

Prohlíželi si živočichy a rostliny co máme na zahradě MŠ. Stavěli domečky z přírodnin a pozorovali, co se děje na sluníčku a co ve stínu.

Vytvořili jsme z papírových talířů obrázek melouna a na nástěnce jste si mohli prohlédnout, jak se nám podařilo zpracovat téma „Zaječí prázdniny“.

Cvičili jsme s Míšou i sami na písničku „Houky-kouky“. Zazpívali si lidové písničky, které známe a protrénovali novou písničku „Kamínek“.

Povídali jsme si o tom, kam a jak pojedeme na dovolenou v Čechách i v cizině. O horách, lese, louce i moři, o prázdninách u babičky a dědy. Ale i o nebezpečích, které na nás číhají ve vodě, v dopravě, spálení sluncem, poštípání, v bouřce a další…

Pomocí „Atlasu světa“ jsme cestovali po kontinentech, ukazovali si a říkali různorodost v přírodě, zvířatech, stavbách…Lidé žijící po světě mají různou kulturu, zvyklosti, vzhled… I u nás ve třídě máme děti, které se narodily v jiné zemi – ukázali jsme si na mapě kde, jejich státní vlajku. Mají jiný jazyk a my se snažíme je zapojit v naší třídě a učíme je mluvit našim jazykem, abychom si lépe rozuměli.

Přivítali jsme studentky SOŠS s projektovým dnem zaměřeným na „Světovou školu“ a povídali jsme si s nimi na téma „Životní styl“.

Na fotky z června se můžete podívat zde: https://mskp.rajce.idnes.cz/ 

 

Ještě jednou přejeme Všem překrásné prázdniny, prožité v kruhu rodiny, hodně společných zážitků, sluníčka a taky trošku dobrodružství v přírodě.

Těšíme se v září na vypravování zážitků.

Vaše Zaječice - Evča a Janča