Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/terminy-akci/mysky-prosinec-2022  •  Vydáno: 21.12.2022 16:14  •  Autor: Hana Řeháčková

Myšky - prosinec 2022

 

 

Vážení rodiče, milé děti.

 

V prosinci společně prožíváme atmosféru adventu a Vánoc, dobu očekávání, přání a radosti. Seznamujeme se s tradicemi a symboly tohoto období. Uvědomujeme si důležitost správného chování, jednání a vztahů mezi sebou. Učíme se dárky nejen přijímat, ale také dávat.

Dokážeme adekvátně reagovat na výjimečné situace, přiměřeně ovládat volní vlastnosti. Uvědomujeme si význam vánočních svátků pro rodinu, seznamujeme se s odlišnými způsoby oslav Vánoc v jiných kulturách. Uplatňujeme výtvarné, hudební i estetické dovednosti při výrobě dárků pro blízké.

Během prosince jsme se věnovali integrovanému bloku „Těšíme se na Vánoce“ a podtématům „Čert a Mikuláš v MŠ, Advent a Vánoční zvyky a Co najdeme pod stromečkem.“

 

V prosinci proběhla společná akce MŠ „Vánoční trhy“. Děkujeme všem rodičům za hojnou účast. Věříme, že se Vám předvánoční akce líbila a budeme se těšit na další setkání.

 

Fotografie za měsíc prosinec najdete zde: https://mskp.rajce.idnes.cz/  

Přihlašovací údaje (jméno a heslo) Vám byly sděleny na třídní schůzce, příp. je zjistíte v naší třídě.

 

Co už umíme:

 

Básnička: Zvonění

 

Až zazvoní zvoneček

rozsvítí se stromeček.

Dárky leží dokola,

maminka nás zavolá:

“Pojďte děti honem sem,

dneska máme Štědrý den!”

 

 

Děkujeme za spolupráci.

S pozdravem Vaše třídní paní učitelky,

 

Miroslava Maršíčková a Linda Kadlecová