Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/terminy-akci/mysky-leden-2023  •  Vydáno: 31.1.2023 15:13  •  Autor: Hana Řeháčková

Myšky - leden 2023

 

 

Vážení rodiče, milé děti.

 

V měsíci lednu společně pozorujeme zimní přírodu, určujeme znaky zimního období, užíváme si zimních radovánek a sportů, hrajeme si na sněhu a myslíme při tom na bezpečnost svou i svých kamarádů. Učíme se pečovat o zimní přírodu, pozorujeme a krmíme ptáčky na školní zahradě. Přemýšlíme o tom, co si oblečeme, jak se můžeme otužovat a předcházet tak nemocem.

 

Rozvíjíme pohybové dovednosti a fyzickou zdatnost. Osvojujeme si poznatky o tělovýchově a sportu, vytváříme si návyky zdravého životního stylu a získáváme poznatky důležité k podpoře našeho zdraví. Rozvíjíme schopnost sebeovládání, kooperativní činnosti a základní kulturně společenské postoje. Získáváme poznatky důležité k podpoře zdraví, prevenci úrazů a vytváření elementárního povědomí o zimní přírodě, přírodních jevech a životě zvířat v zimě.

 

Během ledna jsme se věnovali integrovanému bloku „Vládne paní zima“ a podtématům „Zimní hry a sporty“, Zvířata v zimě a Z pohádky do pohádky“.

V lednu u nás v MŠ proběhla tradiční dopolední akce „Pankrácký ples“. Děkujeme rodičům za nachystané společenské oblečení pro děti. Věříme, že si děti ples užily a v následujícím měsíci se budeme moc těšit na karneval.

 

Fotografie za měsíc leden najdete zde: https://mskp.rajce.idnes.cz/  

Přihlašovací údaje (jméno a heslo) Vám byly sděleny na třídní schůzce, příp. je zjistíte v naší třídě.

 

Co už umíme:

 

Písnička: Večerníček

 

Umí jenom čtyři slova
dobrý večer, dobrou noc.
Každý den je říká znova,
nenamluví toho moc.

Čepici má papírovou,
letos jako předloni,
pohádku vám poví novou
a po ní se ukloní. 

 

 

Děkujeme za spolupráci.

S pozdravem Vaše třídní paní učitelky,

 

Miroslava Maršíčková a Linda Kadlecová