Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/zapis-do-prvnich-trid  •  Vydáno: 12.2.2008 17:31  •  Autor: admin

Zápis do prvních tříd

   Ve dnech 17. a 18.1.2008 proběhl na naší škole ZÁPIS dětí do prvních tříd.

   Jako v minulých letech, tak i letos si mohly děti vyrobit, pod vedením paní vychovatelek ze školní družiny a za pomoci studentek z naší střední školy, něco hezkého na památku na tento den. Tentokrát jsme zvolili práci s tavnou pistolí, kdy měly děti za úkol sestavovat připravené jednotlivé komponenty skládanky veselého šaška.
   Děti pracovaly opatrně a pečlivě, při rozhodování mezi červeným a žlutým bříškem šaška jsme procvičili znalost barev, při nalepování drobných barevných puntíků jemnou motoriku a v průběhu celé práce jsme se zase dozvěděli, jaké mají děti zájmy a záliby. V očích většiny budoucích prvňáčků bylo vidět, že se do školy opravdu těší.
   V doprovodu rodičů si děti také mohly prohlédnout zrekonstruované prostory školy, vybavení odborné učebny počítačů, kde pro ně byly připraveny soutěže, a také multifunkční učebnu, kde už na ně čekal na plátně promítaný kamarád krteček. Celé akci neodolali ani sourozenci zapisovaných dětí. Zvláště ti starší, kteří naši školu již navštěvují, si své sourozence pyšně provázeli po škole.
   I když zápis prvňáčků na naší škole proběhl kvůli rekonstrukci v provizorních podmínkách, věříme, že děti i jejich rodiče budou na tento den vzpomínat s radostí a my se již nyní těšíme, že od září budeme moci naše prvňáčky přivítat v nových, moderních prostorách naší školy i školní družiny.

FOTKY - zápis do 1. třídy