Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/canisterapie-navsteva-asistencniho-psa-v-sd  •  Vydáno: 11.3.2008 16:36  •  Autor: admin

Canisterapie- návštěva asistenčního psa v ŠD

 Ve středu 5. března 2008 jsme měli na naší škole, v rámci tematického bloku " Naši domácí mazlíčci ", vzácnou návštěvu.

Mohli jsme se podívat, jak vypadá a co všechno umí asistenční a terapeutický pes.

Celá akce proběhla v učebně MUF ve 2.patře školy. Přišla tam za námi canisterapeutka Jana s velkým černým labradorem Argim a vysvětlila nám, k čemu se asistenční a terapeutický pes používá. Těšili jsme se, co nám předvedou ze svého umění.

Argi byl moc šikovný, svoji paničku hezky poslouchal, uměl sednout, lehnout, kličkoval Janě střídavě mezi pravou a levou nohou, ukázal nám, jak se umí pes smát, tančit, přeskakovat dřevěnou tyč i děti přikrčené na zemi. Největší potlesk ovšem sklidil, když prolézal "strachovým pytlem". A protože se mu tato disciplína zvlášť zamlouvala, probíhal tunelem stále dokola, takže ho Jana těžko přemluvila, aby tam na zkoušku pustil také děti. Nakonec si průlez "strachovým tunelem" mohly všechny vyzkoušet.

Nejen že jsme se zasmáli a pobavili, ale také jsme se dozvěděli, jak se chovat ke zvířatům, jak pečovat o pejsky, ale i to, jak řešit různé nečekané situace, ke kterým může dojít při setkání dítěte a psa. Děti se naučily zaujmout správnou pozici při setkání s útočícím psem a hned druhý den jsme si ji znovu vyzkoušeli formou pohybové hry "na zlého pejska".

Celá akce byla velmi povedená a na Argieho a Janičku budeme určitě dlouho a s úsměvem vzpomínat.

FOTKY - canisterapie