Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-3/skalnickovy-tyden-rijen-2017  •  Vydáno: 21.9.2017 18:32  •  Autor: Martina Bímová

Skalničkový týden - říjen 2017

Skalničkový týden - říjen 2017

 Se uskuteční ve ŠD od 9. do 13. října 2017.Usmívající se

Jak jistě víte, na nádvoří školy, ale i na verandě ŠD se nachází zídky, ve kterých jsou "koryta" s hlínou, která mají sloužit k pěstování rostlin.

Již v minulých letech jsme zde zasadili skalničky - některé se rozmnožily a jiné naopak (přes naši veškerou péči) uhynuly. Přemnožené skalničky budeme během skalničkového týdne v odpoledních hodinách přesazovat a zbavovat plevele. Protože zde ještě zůstane volné místo na nové skalničky, prosíme rodiče, pokud by měli možnost sehnat a nebo zakoupit nějakou skalničku, o jejich dodání do ŠD.

Rozhodly jsme  se pro skalničky, protože nejsou náročné a klidně bez nás přežijí i dva měsíce prázdnin. Navíc skalničky jakéhokoliv druhu vedle sebe se navzájem snesou (velmi dobrý pro tuto příležitost je netřesk, lomikámen...). Vyšlechtěnému vřesu se u nás bohužel nedaří, tak ho prosím nekupujte!!! Uvítáme také trvalé bylinky.

Skalničky děti mohou nosit do ŠD od 2. do 13. října.

Zároveň prosíme rodiče, aby děti měly starší oblečení pro případ ušpinění, rukavice (i třeba jen igelitové od pumpy) a nějakou lopatičku nebo starou lžíci.

Děkujeme Vám předem za pomoc při zvelebování prostor, kde Vaše děti tráví svá odpoledne.

Vychovatelky ŠD.Mrkající