Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/sbirkove-dny-svetlusky-zari-2018  •  Vydáno: 9.10.2018 17:43  •  Autor: Jana Králová

Sbírkové dny Světlušky - září 2018

V týdnu od 10. do 14. září probíhaly po celé České republice Sbírkové dny Světlušky, které organizuje Nadační fond Českého rozhlasu na pomoc nevidomým a zrakově postiženým občanům.

Do sbírky se zapojila také naše škola, konkrétně 2. ročníky střední školy. Každá dvojice dobrovolníků byla vybavena kostýmem světlušek, tedy zářivým tričkem, tykadly a samozřejmě kasičkou ve formě lucerny. Studenti prodávali tykadla, náramky a píšťalky, v nabídce nechyběl ani Světluščí zubní kartáček.

 

Všechny zúčastněné třídy ať už S2A, S2B, tak i S2C bych chtěla pochválit za příkladný přístup ke sbírce a k prodeji sbírkových předmětů. Prodali prakticky všechny, které obdrželi.

 

Výtěžek sbírky pomůže dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Částku, kterou se studentům podařilo vybrat, se dozvíme až v průběhu roku, ale již teď patří studentům velký dík, že pomáhají „rozsvítit svět nevidomých“.

M. Dvořáková