Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/humanitarni-a-charitativni-akce-20172018  •  Vydáno: 9.8.2018 17:49  •  Autor: Jana Králová

Humanitární a charitativní akce 2017/2018

1) Září 2017: „Sbírkové dny Světlušky“

V pondělí 11. září se studenti druhých ročníků střední školy zúčastnili 15. ročníku hmumanitární akce „SBÍRKOVÉ DNY SVĚTLUŠKY“, která je tradičně organizovaná Nadačním fondem Českého rozhlasu.

 

Každá dvojice dobrovolníků byla vybavena kostýmem světlušek, tedy zářivým tričkem, tykadly a samozřejmě kasičkou ve formě lucerny. Studenti prodávali tykadla, propisovací tužky a nově také peněženky a světluščí zubní kartáček

 

Výtěžek sbírky pomůže dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Částku, kterou se studentům podařilo vybrat, se dozvíme až v průběhu roku, ale již teď patří studentům, že pomáhají „rozsvítit svět nevidomých“.

 

2) Říjen 2017: „Bílá pastelka“

I v letošním roce se studenti čtvrtých ročníků zúčastnili  na začátku října veřejné sbírky Bílá pastelka, kterou pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR. Za pomoc
v této sbírce studenti na oplátku absolvují exkurzi s přednáškou a názornými ukázkami
v Tyfloservisu - organizaci poskytytující pomoc nevidomým.

 

3) Duben 2018: „Sluníčkový den“

Studenti třetích ročníků střední školy se zúčastnili ve středu 25. dubna již 20. ročníku humanitární akce „Sluníčkový den pro opuštěné děti a náhradní rodiny“, která je organizovaná Nadačním fondem Rozum a Cit. Prodejem magnetek, placek a žetonů podpořili děti v pěstounských rodinách. Všem studentům však již teď patří dík za ochotu, se kterou se do sbírky zapojili.

 

4) Květen 2017: „Květinový den“

V letošním roce se dobrovolně zúčastnilo několik studentů také Českého dne proti rakovině, tzv. Květinového dne. Tato humanitární sbírka je organizována Ligou proti rakovině.

 

5) Ježíškova vnoučata

Studentky třídy S1.C se zapojily do projektu Českého rozhlasu – Ježíškova vnoučata, jehož cílem je splnit vánoční přání osamoceným lidem v domovech.

 

Na základě tohoto projektu byly zakoupeny dvě vzpomínkové knihy „Dědečku vyprávěj“ a „Babičko vyprávěj“, které byly zaslány do Domova seniorů v Telči.

 

Dále se do projektu zapojili studenti třetího ročníku oboru sociální činnost ze třídy S3B. Vybrali si dárek panenku pro paní Renatku z Domova Hvězda.

 

6) Děti dětem 2017

I letos se celá naše škola zúčastnila charitativní sbírky pro Kojenecký ústav při Thomayerově nemocnici. Akce proběhla od 27. 11. do 6. 12. 2017 a pořádá ji Dětské centrum v Krči.

 

Děti a studenti nosili nejrůznější hygienické potřeby – např. vlhčené ubrousky, vatové tyčinky, pleny, dětské zubní pasty, kartáčky, dětskou vlasovou a tělovou kosmetiku, ale také hračky, knížky či kojenecké lahve.

 

Doufáme, že se věci budou líbit a budou dělat stejnou radost, jako nám dělalo radost jejich darování.

 

Tímto také děkujeme všem, kteří pomohli dobré věci a v předvánočním čase vzpomenuli na opuštěné děti. I s naším přispěním se tak podařilo nashromáždit dary o přibližné hodnotě 330 000 Kč.