Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/zmenit-svet-k-lepsimu  •  Vydáno: 5.12.2018 14:20  •  Autor: Martin Vocílka

Změnit svět k lepšímu

Změnit svět k lepšímu

 

Studentům Podnikohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze byl v předmětu „principy managementu" zadán projektový úkol, kterým by mohli přispět ke změně světa k lepšímu.

 

Na naší škole se realizovaly dva projekty. Prvním z nich byla beseda s pamětnicí holocaustu paní Doris Grozdanovičovou pro žáky 9. ročníku. Bylo neprosto neuvěřitelné, jak paní svým příběhem dokázala žáky zaujmout, kolik dotazů musela zodpovědět a s jakým elánem a životním nadhledem dokázala hovořit s žáky o několik generací mladšími. Děti ani nedýchaly a myslím, že vzpomínky na život v Terezíně za druhé světové války budou pro mnohé z nich nejpřesvědčivějším důkazem o zrůdnosti fašismu.

 

Druhým projektem, kterého měli možnost se zúčastnit žáci druhého stupně ZŠ, byl kurz první pomoci. Ve spolupráci s Českým červeným křížem a studenty VŠE si žáci na několika stanovištích vyzkoušeli prakticky přivolávání záchranky, práci s člověkem, který nedýchá, obvazování ran i na demonstračních pomůckách masáž srdce a dýchání z plic do plic. Součásti projektu byl i znalostní test před praktickým procvičováním i po něm.

 

Děkujeme touto cestou studentům VŠE, kteří v rámci svého učebního projektu zprostředkovali našim žákům zážitky, které obohatí a zkvalitní jejich život a tím pomohli ke změně světa k lepšímu.

 

 

J. Kolářová