Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/schola-pragensis-2018  •  Vydáno: 18.12.2018 12:57  •  Autor: Jana Králová

Schola Pragensis 2018

Ke konci listopadu se konal již 23. ročník přehlídky středního a vyššího odborného školství v hlavním městě Praze Schola Pragensis.

I naše střední škola měla na této akci svůj stánek, u kterého vybraní učitelé zprostředkovávali informace potencionálním uchazečům o studium.

 

Ve stánku na 4. poschodí si nás nacházeli většinou rodiče se svými dětmi, které zajímalo, co se na naší škole - s pro ně trochu tajemným názvem – vyučuje, jaké je uplatnění našich absolventů, často se chodili ptát, zda bychom zrovna pro jejich dceru či syna s konkrétními zájmy a vlastnostmi byli tou správnou školou… Samozřejmě je zajímaly také podmínky pro přijetí a průběh přijímacího řízení.

 

Často bývá Schola Pragensis prvním místem, kde žáci základních škol naši školu objeví a pak se rozhodnou u nás studovat.

 

Scholy Pragensis se také, jako již tradičně, zúčastnili i žáci 8. a 9. tříd, aby prozkoumali své možnosti dalšího studia a mohli své otázky položit přímo učitelům a studentům škol, které mají na svém seznamu  jakožto možné budoucí zprostředkovatele svého vzdělání.

 

Doufáme, že žáci akci maximálně využili a odnesli si spoustu cenných informací.

J. Králová, J. Vrbová