Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/stara-zivohost-2019  •  Vydáno: 10.6.2019 16:53  •  Autor: Jana Zelenková

OZP - Stará Živohošť 2019

V květnu vyrazil na ozdravný pobyt také druhý stupeň naší školy. Zamířili jsme již tradičně do malebné krajiny ke Slapské přehradě na Starou Živhošť.

Šesťáci a sedmáci se ubytovali v hotelu Narex, osmáci a deváťáci našli útočiště v bytelných chatách. Přestože jsme přijížděli za deště, dočkali jsme se i slunného počasí. Avšak na bazén, v jehož okolí se letos opět uhnízdil kachní pár, jsme se (na rozdíl od kachen) letos jen koukali.

Čekalo nás ale bohaté sportovní vyžití a objevování přírody při vycházkách do okolí. Hráli jsme spoustu deskových her a došlo i na bowling. Většina ocenila tradiční českou kuchyni, dostatek ovoce a zeleniny i obchůdek s nejrůznějšími mlsy.

Program měly jednotlivé třídy různý, přesto se naskytlo mnoho příležitostí trávit čas společně. Les všemi smysly jsme si užili při hře Capture the Flag, strategickém boji dvou týmů. Vlajky byly dobyty, klíšťata nás nepřemohla. Při celodenním výletu pak někteří navštívili zámek Dobříš, jiní se vydali po stopách bratří Čapků do Staré Hutě. Skvělý DJ z řad deváťáků umocnil rozbouřené emoce při středeční diskotéce. (Transformaci svítících náramků na zářící hvězdnou oblohu jsme mohli později spatřit v jednom z chlapeckých pokojů.) Deváťákům patří velký dík také za báječnou organizaci čtvrtečního sportovního odpoledne s mnoha úkoly a nelehkými disciplínami. Poslední večer táborák s buřty. A v pátek hurá domů. Tak zase za rok? Těšíme se!

R. Kmochová