Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/navsteva-organizace-okamzik  •  Vydáno: 25.6.2019 18:03  •  Autor: Jana Králová

Návštěva organizace Okamžik

... a také jsme byli v OKAMŽIKu... další skvělá přednáška k učivu pro nás - třeťáky oboru SOC. Tato přednáška byla již 15. dubna a to přímo v prostorách Okamžiku Na Strži v Praze 4.

 

Dozvěděli jsme se, že posláním Okamžiku je podporovat plnohodnotný a samostatný život lidí se zrakovým postižením a propojovat ho se světem lidí bez postižení prostřednictvím sociálních služeb, dobrovolnických, kulturních a osvětových aktivit.

Okamžik v rámci registrované sociální služby realizuje různorodé volnočasové, vzdělávací a sociálně terapeutické aktivity zaměřené na rozvoj aktivního života lidí s těžkým zrakovým postižením, dospělým lidem se zrakovým postižením nabízí jednorázovou a dlouhodobou pomoc, dětem se zrakovým postižením zajišťuje pravidelné doprovody do školy a na zájmové aktivity a další pomoc, poskytuje odborné sociální a sociálně právní poradenství, psychickou podporu a pořádá semináře, workshopy a odborné besedy pro lidi se zrakovým postižením...

 

... tak snad jsme všichni načerpali doplňující informace k učivu, někteří z nás se zajímali o dobrovolnictví nebo o brigádu o prázdninách a doufáme, že vše zúročíme příští rok u maturity!

Třeťáci SŠ