Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/teribear-hybal-prahou-a-my-byli-u-toho  •  Vydáno: 23.9.2019 12:43  •  Autor: Martina Medková

TERIBEAR hýbal Prahou a my byli u toho!

Nadace Terezy Maxové dětem pořádala ve dnech 5. až 14. září 2019 sportovně – charitativní akci nazvanou TERIBEAR hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem. V parku na vrchu Vítkov v Praze u Národního památníku byla vyznačena cca 1,5 km dlouhá trasa, po které se běhalo či chodilo. Běhat (chodit) se dalo během těchto dnů kdykoliv a to i opakovaně. Za každý zdolaný kilometr (zaznamenaný na čip) přislíbili partneři akce 30 Kč na pomoc znevýhodněným dětem.

Škola Kavčí hory se této akce zúčastnila již třetím rokem. Se svými třídními učitelkami se na Vítkov vydali nejdříve žáci 4.A, 4.B a 5.A a o pár dní později i školní družina. Celkem jsme za Školu Kavčí hory naběhali a nachodili 736,5 km a přispěli tak celkovou částkou 22 095 Kč. Nejúspěšnějšími běžci se stali ze 4.A Filip Schick, ze 4.B Barbora Vokrojová a z 5. A Petr Blažek. Z dospělých pak paní učitelka Zuzana Drahošová, která během deseti dnů na Vítkově naběhala neuvěřitelných 72 kilometrů!

Velké díky patří nejen výše uvedeným, ale všem, kteří se akce zúčastnili!

M. Šmejkalová, S. Cettlová