Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/pripravka-pro-budouci-prvnacky/prvni-pripravka-20192020  •  Vydáno: 18.10.2019 8:15  •  Autor: Jana Králová

První přípravka 2019/2020

V úterý 8.10.2019 jsme se poprvé sešli s našimi předškoláky. Plánovaný program, který se měl odehrávat zejména na školním hřišti, trochu narušilo nepříznivé počasí. 

Zahájení celého projektu proběhlo tedy ve školní jídelně, kde si děti nejprve potrénovaly převlékání a ukládání věcí. Jak jinak než samostatně, jako opravdoví školáci. Celé setkání mělo prověřit zejména úroveň hrubé motoriky předškoláků. Součástí tedy byla chůze po schodech při prohlídce školy, improvizovaná opičí dráha i pohybová hra s písní Prší, prší.

 

Paměť si děti potrénovaly při nácviku básničky:

Půjdu už do školy, těším se mámo,

jen abych nezaspal, probuď mě ráno.

Číst budu, psát budu, spočítám vlaky,

co jedou kolem nás, hvězdičky taky.

 

Na závěr každý dostal svou Kartičku předškoláka, na kterou bude získávat obrázky za účast na hodinách. Děti z MŠ Kaplická budou mít kartičky uložené ve školce. Ostatní si je vždy na setkání přinesou.

 

Příští hodina bude v úterý 22.10.2019, na kterém se zaměříme především na rozvoj zrakového vnímání. Budeme rádi, když si děti přinesou vlastní pastelky.

Na další setkání se těší

kolektiv 1. stupně ZŠ