Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/jedu-s-prehledem  •  Vydáno: 3.12.2019 15:35  •  Autor: Jana Zelenková

Jedu s přehledem

Projekt Bezpečnosti pro základní školy společnosti DEKRA CZ a.s. se na naší škole uskutečnil dne 19.11.2019 a zúčastnili se ho žáci 2. stupně.

Na jednotlivých stanovištích se žáci velmi profesionální a přitom zábavnou formou dozvěděli vše o zásadách bezpečného provozu na pozemních komunikacích, jak používat reflexní prvky, jak se zachovat při autonehodě, novinkou nejspíš pro všechny zúčastněné bylo seznámení s aktivními a pasivními bezpečnostními prvky vozidel. Děti si zopakovaly také chování cyklisty v silničním provozu.
Teoretické poznatky si žáci mohli prakticky vyzkoušet při workshopech na stanovištích věnovaných první pomoci, chování při autonehodě nebo díky speciálně upraveným brýlím zjistili, jak je ovlivní alkohol, omamné a psychotropní látky.
Mohli si také vyzkoušet jízdu na koloběžkách nebo hoverboardech, nechat si správně nastavit pásky na cyklistické přilbě a zjistit, zda vůbec používají tu správnou, bezpečnou a v odpovídající velikosti.

Celkově byl program profesionálně vedený, lektoři (lékař, sestra z dispečinku záchranné služby, studenti medicíny a bezpečnostní technik) program na jednotlivých stanovištích přizpůsobovali věku a schopnostem žáků, ochotně odpovídali na otázky.

Bonusem bylo i to, že celý program proběhl ve škole a zdarma.

Děkujeme.