Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/vanocni-akademie-1.stupne-2019  •  Vydáno: 17.12.2019 16:38  •  Autor: Jana Králová

Vánoční akademie 1. stupně 2019

V pondělí 9.12.2019 proběhla již dlouho očekávaná Vánoční akademie 1. stupně.

Každá třída se těšila, až bude moci předvést své vystoupení, protože všichni pilně trénovali. Akademii uvedl student 2. ročníku Michal, který krásně zahrál na trubku vánoční koledy, a pak už dostali slovo naši moderátoři – Kristýna, Anička, Jonas a Jakub z deváté třídy, kteří perfektně provedli publikum celým vystoupením. Protože jsme Světová škola, letošní Vánoční akademie nesla název Světové Vánoce, abychom zdůraznili, jak je důležité pomáhat si navzájem, zejména také lidem, kteří to potřebují.

 

Publikum tedy mělo možnost zavítat nejen do Evropy, ale také do Afriky, Ameriky či Austrálie, a to díky jednotlivým vystoupením jako byla například: Africký slon, Zabalené do papiera, Půlnoční, Jingle Bells the Aussie way či Grónská písnička. Na závěr besídky dětí prvního stupně pak nádherně zazpíval pěvecký sbor Prážata s panem Janem Maxiánem píseň Srdce nehasnou. Všem účinkujícím se letošní akademie moc povedla, líbila se nám a jsme rádi, že se líbila i Vám.

 

Ráda bych za všechny učitelky 1. stupně chtěla poděkovat ještě jednou i Vám, rodičům, za pomoc a přípravu dětí na jejich jednotlivá vystoupení.

 

Přeji Vám všem krásné a klidné vánoční svátky v kruhu rodiny, hlavně bez shonu a stresu. Věnujte se Vašim (také ale i našim) dětem, vše ostatní počká...

 

Vše nejlepší do nového roku, hlavně hodně zdraví, lásky, pohody a štěstí.

Z. Drahošová