Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/o-studiu/fakultni-skola  •  Vydáno: 25.2.2020 14:32  •  Autor: Jana Zelenková

Fakultní škola

Fakultní škola

Spolupráce naší školy s Pedagogickou fakultou Univerzity Karlovy sahá daleko do minulosti. Vždycky k nám chodili studenti na praxi, vždy jsme se podíleli na pilotáži různých projektů ať už na podporu budoucích učitelů, podporu začínajících kolegyň a kolegů, a nebo zaměřených na rozvoj výukových metod či forem práce s žáky a jejich hodnocení. Studenti k našim pedagogům chodí na individuální i pedagogicko-psychologické skupinové praxe stále a často i v současnosti.

Trochu mladšího data je spolupráce s budoucími absolventy pedagogických studijních programů na Husitské teologické fakultě Univerzity Karlovy, kteří k nám také chodí na náslechy i na individuální praxe.

Co je však novinka nejčerstvější?

V pátek 24.1.2020 proběhlo na půdě Přírodovědecké fakulty Karlovy univerzity předávání titulů "Fakultní škola přírodovědecké fakulty".

Naše škola tento titul získala na 5 let. Tímto jsme s přírodovědeckou fakultou navázali užší spolupráci. Žáci naší školy budou moci v rámci výuky využívat služby, které fakulta pro "své školy" zdarma nabízí (komentované návštěvy Hrdličkova a Chlupáčova muzea, botanické zahrady, mapové sbírky, návštěvy tematických výstav v prostorách fakulty a mnoho dalších zajímavých akcí). Pro učitele fakulta pořádá řadu seminářů a workshopů.

Samozřejmě budou naši školu také navštěvovat studenti učitelských kombinací, aby tu vykonali své pedagogické praxe.

Věříme, že tato vzájemná spolupráce bude přínosná a že vzbudí u našich žáků větší zájem o přírodovědné předměty.

Jan Bartoš