Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/skola-nam-chybi  •  Vydáno: 28.4.2020 19:05  •  Autor: Martina Medková

Škola nám chybí!

Když nám v úterý 10. března paní učitelka Martina oznámila, že od středy kvůli koronaviru nebudeme chodit do školy, většina třídy z toho byla smutná. Sice jsme se těšili, že nebudeme muset ráno vstávat, ale už tenkrát jsme věděli, že nám bude škola i paní učitelka Martina chybět.  

Naše maminka se nám snažila a pořád snaží domácí výuku udělat zábavným způsobem a aspoň trochu se škole přiblížit. Stejně jako ve škole si vybíráme písničku jako zvonění, vyrobili jsme si „ŽÁKAJDU“, do které nám zapisuje známky, díváme se na pořad UčíTelka, podle kterého procvičujeme češtinu. Hrajeme různé hry a soutěže na příklady z matematiky. Maminka nám každý týden vytiskne i vtipný jídelní lístek, kde jsou naše oblíbená jídla, která nám potom k obědu taky uvaří. Udělala nám i odpolední verzi kroužků, na které jsme dříve chodili. Užíváme si s ní u toho spoustu legrace.

Od konce března máme s naší paní učitelkou Martinou on-line vyučování. Bylo moc milé po čase zase vidět jí i naše spolužáky aspoň přes obrazovku počítače. Všechno důležité s ní přes internet probereme a naší mamince a určitě i ostatním maminkám, tatínkům, babičkám, dědečkům a dalším dospělým se trochu uleví a ubude jim práce s domácí výukou. Každý den se teď všichni vidíme aspoň přes internet, učíme se společně a moc nás to baví. Když chodíme na procházky kolem školy, koukáme se na okna naší třídy a stýská se nám. Na zahradě družiny pěkně vyrostla tráva, tak už se těšíme, jak jí zase pošlapeme :-). Škola se snad na konci května opravdu otevře.  Těšíme se nejen na naší paní učitelku Martinu, na naše spolužáky a kamarády, ale i na ostatní paní učitelky, paní družinářky, paní kuchařky a na všechny co se starají o to, aby škola fungovala.  Nikdy jsme si nemysleli, že nám bude škola tak moc chybět!!!

Johanka a Jáchym Kotrčovi, 2.A