Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/2.stupen-online-ii  •  Vydáno: 11.5.2020 16:52  •  Autor: Jana Zelenková

2. stupeň online II

"Na dálku" probíhá množství hezkých projektů, jejichž výsledkem nejsou jen vypracované úkoly v sešitech, ale třeba výstupy zpracované formou prezentací nebo plakátů.

Věříme, že třeba prezentace deváťáků věnované problémům životního prostředí a zpracované v angličtině se v budoucnu stanou třeba pomůckou pro výuku a plakáty šestáků, které shrnují poznatky o antice, nás nejen poučí, ale třeba ozdobí školní chodby.

Netradiční zpracování mohou mít (a také ozdobit nejednu nástěnku) poznatky žáků 6. třídy o světovém oceánu. Osmáci zas na informatice vytvořili kalendáře, v devítce vznikly vědomostní kvízy i hudební prezentace, v sedmičce 3D modelují a tisknou přívěsky...

Stýská se nám. Třídní učitelé se setkávají se "svými dětmi" na online třídnických hodinách.  Tam jsme třeba zjistili, po čem se stýská osmákům:

…  řada žáků si posteskla, že se jim během karantény a zavření škol po něčem stýská, nebo že jim něco chybí. A tak jsme udělali v rámci osmých tříd malý průzkum. Není překvapením, že nejvíce osmákům chybí kamarádi, přestávky, nakupování, sportování a pohyb venku. Některé mrzí, že není letos škola v přírodě, kam se těšili.  Některým dokonce chybí i škola, případně někteří učitelé a předměty. A také zazněl názor, že si možná nebudou vážit letních prázdnin, když jsou tak dlouhou dobu doma …