Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/uvod/vystava-na-stromech-predstavi-letos-tema-prace-bez-budoucnosti  •  Vydáno: 6.10.2020 7:26  •  Autor: Jana Zelenková

Výstava na stromech představí téma Práce (bez) budoucnosti - změna

Výstava na stromech představí téma Práce (bez) budoucnosti - změna

Z důvodu uzavření střední školy bude výstava zahájena až po jejím opětovném otevření.

Stejně jako v minulém školním roce, tak i letos se naše škola zapojí do projektu Výstava na stromech. Na školním hřišti bude od 5. října k vidění 10 panelů, které odhalí, jak se robotizace, automatizace a digitalizace promítá do pracovních podmínek a jaký dopad to má na ty, kteří v daných profesích pracují.

 

Technologie tu mají být od toho, aby nám mnohé ulehčily – v zaměstnání, domácnosti či komunikaci.

První jarní měsíc plný zpřísněných karanténních opatření definitivně odhalil, jak moc na nich naše každodenní životy závisí. Pracovní schůzky v kancelářích se přesunuly na onlinové komunikační platformy, týdenní nákup nám díky internetové objednávce přivezla rozvážková služba až do domu, učební látku si žáci vyzvedli v online aplikaci.

"Výstava na stromech" je jednou z aktivit, která souvisí také s projektem Světová škola, do kterého je naše škola dlouhodobě zapojena. Má také přesah do environmentální a multikulturní výchovy. Věříme, že si stejně jako v loňském školním roce uděláte i nyní čas na prohlídku výstavy, jejíž téma je díky současné situaci velmi aktuální.