Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/osobnosti-skoly/tomas-kala  •  Vydáno: 19.10.2020 14:40  •  Autor: Jana Zelenková

Tomáš Kala

Tomáš Kala

Tomáš se narodil jednu lednovou neděli, čímž mu pomyslné sudičky daly do vínku přátelskou a veselou povahu, schopnost nacházet přímočará řešení a (téměř) stále dobrou náladu. Od malička ho fascinují rychlé vlaky, letadla, a hlavně vesmírné lodě, rakety a vše s kosmonautikou související. Víc než musí dělá hned na několika „frontách“... 

V roce 2015 začal veslovat za Český veslařský klub Praha, zatím má jednu medaili z dvojskifu a dvakrát se nominoval na MČR v Račicích. Na medaili z „republiky“ stále čeká a pilně trénuje.

 

To, že se narodil právě v tu neděli, kdy byla pro nedostatek sněhu zrušena legendární Jizerská 50, ho možná předurčilo i k zálibě v lyžařských laufech (běh na lyžích na dlouhých tratích). Již čtvrtým rokem se pravidelně zúčastňuje desetikilometrových závodů v rámci SkiTour a letos si zajel alespoň poloviční trať slavné Marcialongy (45km).

Čtvrtým rokem se také věnuje soutěži FIRST Lego League v Hobby centru Prahy 4.
S týmem Hobby Robot vyhráli 3x české kolo.
V roce 2019 postoupili až do světového finále v Detroitu. V letošní sezoně se Tomáš rozhodl, že se bude věnovat více veslování, a proto přestoupil do mladšího týmu. S tématem pro výzkumný projekt „City Shaper“ zaujali a v českém kole získali cenu poroty.

Tomáše také od malička baví létat s modely letadel a při leteckých dnech vystupuje s vlastním programem.

Jakmile se naskytne příležitost zapojit se do organizace sportovní či společenské akce, Tomáš si hned hledá vlastní místo i pozici. Patří tak již mezi tradiční pořadatele běžeckých akcí jako jsou Jesenický a Vinařský maraton, Valašský Hrb a letos pomáhal při ME v indoor veslování.

Tomáš ale také nosí pětky, hraje hry na telefonu i počítači, odmlouvá a stále něco ztrácí, hledá a občas nenachází