Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/uvod/sd-strakaty-podzim-rijen-2020  •  Vydáno: 29.10.2020 11:28  •  Autor: Martina Bímová

ŠD - Strakatý podzim - říjen 2020

ŠD - Strakatý podzim - říjen 2020

ŠD online.Usmívající se

Milé děti,

hlásíme se vám opět ze školní družiny. V družině, v hodinách prvouky i při online setkáních jsme si povídali o podzimu.

Říká se, že PODZIM NA STRAKATÉ KOBYLE JEZDÍ nebo že PODZIM OBLÉKÁ STRAKATOU ZÁSTĚRU. Když se při procházce venku rozhlédnete, hned uvidíte proč. Stromy i keře se nám krásně zabarvily, a to svými plody i listy.

Některé plody a listy jsme měli připravené na tvoření ve školní družině. Před uzavřením škol jsme ještě na poslední chvíli zvládli malování na kaštany, ale víc už nic. Zbylé přírodniny (a některé další, které cestou do školy potkaly) použily paní vychovatelky k vytvoření podzimních věnců – posíláme vám jejich fotografie jako inspiraci pro vaše tvoření. A nemusí to být zrovna věnce – větvičky můžete mít ve váze nebo v hrníčku, vytvořte si zvířátka z kaštanů, kytičku z listů (návod přikládáme) nebo při procházce venku vytvořte obrázek z šišek a podzimních plodů. Budeme moc rády, když své výtvory vyfotografujete a pošlete nám na email (např.: m.bimova@ksidlisti.cz) - můžeme si je pak ukázat tady na stránkách družiny .

A ještě soutěž - schválně zkuste vyjmenovat všechny přírodniny, které jsou na vyfotografovaných věncích .

Vaše vychovatelky ŠD.Mrkající