Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/ocima-studentky-jak-zvladam-2.vlnu-covid-19  •  Vydáno: 18.11.2020 17:23  •  Autor: Jana Zelenková

Očima studentky - Jak zvládám 2. vlnu Covid-19?

Pro mě jako pro studenta to byl sen. Znovu budu doma, nemusím vstávat v 8 ráno a jet do školy, trávit tam 10 hodin, a potom ještě trávit čas nad učením doma… a potom, co jsme si na jaře zvykli, že hodiny máme párkrát za týden, bylo velké překvapení, kolik hodin online najednou nyní máme. Věřte mi, nebyl by to takový problém ve škole, kde jsme na to zvyklí, ale sedět za počítačem doma, kde hodiny neutíkají a láká nás tolik věcí, které můžeme místo toho dělat…

Sama za sebe můžu říct, že mi online výuka nijak nevadí, ale za to se vůbec netěším do školy. Jsem v předmaturitním ročníku, a i přesto, že je na přípravu maturitních otázek celkem brzo, mám tak polovinu už hotových. Online výuka mi dala možnost upravit si všechny resty z první vlny. Za to nevýhodou z online hodin jsou bolavá záda, časté bolesti hlavy a bolesti očí.

Doufám, že se to nějak zvládne a v co nejkratší době bude vše v normálu. Ale hlavní je abychom byli všichni zdraví a měli se rádi, to ostatní jsou pouhé maličkosti.

Možná jsme si každý říkali, že tuto situaci znovu zvládneme, ale opak je pravdou. Znovu jsme přišli o sociální kontakt, přišla nová a mnohem přísnější opatření, která v nás vyvolávají nepříjemné pocity. Je důležité, aby rodina trávila čas spolu, ale buďme upřímní, kolik z nás už by nejraději „vypadlo“ někam pryč s jinými lidmi než s rodinnými příslušníky. 

Pro zvládnutí této nelehké situace musíme dodržovat různá opatření, které tato doba vyžaduje.

Prosím, choďte ven, jen pokud je to nutné, ať se to týká nákupů potravin a léků, pobyt na čerstvém vzduchu nebo nezbytné cesty za rodinami. Omezte cestování v MHD a místo toho jděte někam do lesa či parku. Noste roušky, myjte si a dezinfikujte si ruce a další jiná opatření.

Snad to všichni ještě chvíli zvládneme bez zbytečných nervů, špatných pocitů a nepříjemných situací.

Petra Hamanová, S3A