Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/uvod/talentify.me  •  Vydáno: 27.2.2021 11:44  •  Autor: Jana Zelenková

TALENTIFY.ME

TALENTIFY.ME

Jsme se partnerskou školou talentify.me

Nápad, který stojí za talentify.me, vznikl před 15 lety v hlavě rakouského inovátora Bernharda Hofera. V roce 2014 vzniklo talentify.me v Rakousku. V roce 2017 informační centrum o vzdělávání EDUin, o.p.s. projekt přeložilo do češtiny a pilotně provozovalo v České republice. Od školního roku 2019/2020 převzala starost o talentify.me Nadace Albatros.

Distanční vzdělávání trvá už dlouho, a tak hledáme stále další možnosti, jak žákům (i jejich rodičům) zpříjemnit a usnadnit vzdělávání. Potřebujete něco dovysvětlit? Chcete učit ostatní? Dál se rozvíjet a zvyšovat svůj pottenciál? Často něco nestíháte, výklad učitele vám nestačí? Ani konzultace? Stydíte se zeptat? Hledáte něco jiného, než klasické doučování, které pořádá naše škola nebo ho vede jiný dospělý?  Nebo naopak nemáte problém, stíháte, chápete a chtěli byste pomoci svým vrstevníkům? Pak je tu talentify.me právě pro vás.

Talentify.me přichází s vrstevnickým učením.

Co děláme?

talentify.me podporuje prostřednictvím online platformy www.talentify.me učení mezi vrstevníky. Funguje jako vzdělávací sociální síť, kde se mezi sebou najde dvojice doučující – doučovaný podle předmětu a věku a domluví si lekci. Ta se odehraje online v integrované virtuální učebně. Platforma je zdarma. Pro uživatele je bezpečná, při každé registraci ověřujeme, jestli uživatel skutečně navštěvuje uvedenou konkrétní školu (pomocí jedinečného kódu).

Jak si to mám představit?

Společné učení je založené na vzájemné pomoci uživatelů. Talentify.me tak nedělá z dětí pouhé příjemce pomoci, ale aktivně je vede k tomu, aby samy hledaly své přednosti a nabídly je okolí. Můžu si najít doučování i sám doučovat.

Jak se registrovat? Jednoduchý návod najdete třeba tady: https://www.youtube.com/watch?v=RqW4Id4rFLY&feature=emb_title

Pro registraci potřebujete také jedinečný kód, který ověří, že jste žákem naší školy. Stačí si o něj napsat na e-mail j.zelenkova@ksidlisti.cz