Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/uvod/kavky-environmental-challenge-vyzva-3r-plastova  •  Vydáno: 1.3.2021 18:34  •  Autor: Jana Zelenková

Kavky Environmental Challenge – výzva "3R" plastová

Kavky Environmental Challenge – výzva "3R" plastová

Na březen jsme si pro Vás připravili v pořadí druhou výzvu, kterou je možné pojmenovat 3R. Tato „R“ nemají nic společného s pravidlem prevence šíření coronaviru, a ani to není logopedické cvičení... 

Tato 3R znamenají Reduce – Reuse – Recycle. Jak možná už správně tušíte, jedná se o hospodaření s odpadem. My se konkrétně zaměříme na odpad plastový. Během měsíce března se pokusíme s žáky probrat a promyslet všechny výhody, nevýhody a úskalí, které se týkají materiálu, jenž je všude kolem nás.

Jedním z cílů této výzvy bude nalézt možnosti, jak množství námi produkovaného plastového odpadu snížit. Můžete si doma zkusit uvařit oběd, při jehož přípravě nevznikne žádný plastový odpad, což znamená, že suroviny pro jeho výrobu budou zabaleny v jiném obalu. Nebo můžete s dětmi, jako odpočinek od distanční výuky, vyrobit látkové nebo papírové tašky a pytlíky, které budete používat místo igelitových.

O své dojmy, fotografie, obrázky a další výtvory se s námi nezapomeňte opět podělit – posílejte je třeba do soukromých zpráv na FB naší školy, případně je můžete zasílat na e-mail j.bartos@ksidlisti.cz.

J. Bartoš