Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/uvod/streetbus-ulicnik-nizkoprahovy-klub  •  Vydáno: 22.4.2021 13:27  •  Autor: Jana Zelenková

Streetbus Uličník – nízkoprahový klub

Autobus, který pomáhá dětem a mláděži na území městské části Praha 4 bude od příštího týdne jezdit nejen každou sudou středu k ZŠ Poláčkova , ale poprvé se objeví 28.4. také u ZŠ Jílovská, kam bude v liché středy nově jezdit, a to do konce školního roku a pak následně od září do prosince 2021.

Provozní doba klubu je od 13 do 18 hodin.

A jaká je činnost klubu?

Nízkoprahový klub nabízí své služby všem dětem a dospívajícím do věku 19 let. O radu ale mohou požádat i starší nebo také rodiče. Kromě poradenství nabízí Uličník také doučování. Tím pracovníci reagují na aktuální potřeby dětí, které se pomalu vracejí do škol.

Uličník mohou děti a mladiství navštívit bez udání důvodu, a to anonymně. Pomáhá jim mimo jiné třeba při řešení nepříznivých životních situací, navíc nabízí možnost smysluplného trávení volného času.

Provozovatelem autobusu je organizace R-mosty. Projekt byl podpořen z grantu hlavního města Prahy v oblasti prevence kriminality v roce 2021.