Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/maturity-20202021  •  Vydáno: 22.6.2021 12:20  •  Autor: Jana Vrbová

Maturity 2020/2021

Dne 15. 6. 2021 proběhlo na nádvoří školy slavnostní předávání maturitních vysvědčení. Absolventi maturitních ročníků 2020/2021 převzali z rukou ředitelky školy a svých třídních učitelů zhodnocení své čtyřleté práce.

Letošní maturitní období bylo v důsledku pandemie koronaviru poněkud neobvyklé. Řada žáků do poslední chvíle doufala, že ta letošní maturita bude úřední – vypočtená z prospěchu za všechny ročníky studia. K jejich zklamání se tak nestalo.

Cesta k vysvědčení začala v druhé polovině dubna. Tehdy bylo prvním úkolem všech prakticky prokázat znalosti ze svých oborů.

Společná část maturitní zkoušky, která začala 3. května, se navíc letos poprvé zúžila jen na didaktické testy z českého a cizího jazyka. A pak už všechny čekaly ústní zkoušky profilové části. Jen několik žáků si zvolilo dobrovolnou ústní maturitu z češtiny nebo angličtiny. O to více času pak ostatní měli na přípravu k maturitě ze svých odborných předmětů – práva a veřejné správy nebo pedagogiky, psychologie a sociální péče.

Ti šťastnější si ono krásné letní červnové úterý odnesli svá maturitní vysvědčení. Doufáme, že jim otevřou cestu k dalšímu studiu nebo k získání vytouženého zaměstnání.

Těm méně šťastným, kterým se napoprvé něco nepovedlo, přejeme pevnou vůli při přípravě k opravným termínům a hodně štěstí.