Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/uvod/zahajeni-skolniho-roku-20212022  •  Vydáno: 25.8.2021 15:13  •  Autor: Jana Zelenková

Zahájení školního roku 2021/2022

Vážení rodiče, milí žáci, studenti, příznivci Školy Kavčí hory,

a zase je tu začátek nového školního roku a my opět doufáme, že podzimní vlna covidové pandemie mine školství takřka bez povšimnutí a že školní rok proběhne bez komplikací, karambolů, distanční výuky, s minimem mimořádných opatření a bude pro nás všechny úspěšný.

Tak nějak všechny mimořádnosti vlastně už bereme jako běžnou věc. To, že se zbytečně nestřídáme v učebnách, že máme rozfázované příchody do školy, posunutý začátek vyučování na střední škole, upravený provoz ve školní jídelně, kde pan školník podle potřeby mění počty židlí u stolů, a život bez stojanů s dezinfekcí už si ani neumíme představit. Zkrátka léta zaběhaných pravidel jsou nejspíš pryč nenávratně. Tradičně snad můžeme přivítat jen nové prvňáčky a nové studentky a studenty 1. ročníku.

I letošní školní rok je od počátku ovlivněn pokyny a opatřeními, tedy i nutnými úpravami a změnami tak, aby provoz školy a výuka probíhaly v souladu s doporučeními MŠMT i MZ ČR a aby byl život ve škole co nejvíce bezpečný.

Uvědomujeme si, že ne všechna opatření jsou „populární“, ne všechny úpravy se nám líbí, ale berme je vždy jako momentálně nezbytné.

Těšíme se na setkání a společně strávený čas nejen při školních povinnostech a věříme, že za vzájemné spolupráce, s respektem a podporou zvládneme s vaší pomocí i letošní školní rok skvěle.

Hodně úspěchů

Vaše Škola

 

Organizace – středa 1.9.2021

po žákovském schodišti odcházejí do svých tříd, ve třídě stráví (vzhledem k testování) čas do cca 9.15 hodin

Studenti střední školy – vstup do školy v 8.50 hlavním vchodem, ve třídě stráví (vzhledem k testování) čas do cca 10 hodin

Preventivní screeningové testování

Vše viz informace na webu z 20.8.

Žáci a studenti, kteří se nebudou testovat, 1.9. doloží potvrzení o dokončeném očkování (14 dnů po druhé dávce) nebo o tom, že prodělali onemocnění Covid-19 (do 180 dnů od prvního pozitivního testu).


Testování ve škole je možné nahradit negativním testem z odběrového místa.


Prvňáčci, studenti 1. ročníku SŠ a nově přijatí žáci
, kteří se budou testovat, přinesou vyplněný informovaný souhlas pro laboratoř (je ke stažení na webu školy nebo ho najdete ve vašem e-mailu).

Školní družina je v provozu pro přihlášené žáky.

Oběd se vydává od 11.00 do 12.30 hodin (informace k výdeji předají žákům 1.9. třídní učitelé) – platí pouze pro strávníky s uhrazeným stravným (zkontrolujte si prosím).

 

Základní hygienická opatření

 

Užijte si zbývající prázdninové dny :)