Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/uvod/informace-zahajeni-skolniho-roku  •  Vydáno: 1.9.2021 17:20  •  Autor: Jana Zelenková

Informace - zahájení školního roku

Vážení rodiče,

zahájili jsme letošní školní rok.

Ve dnech 2. a 3. 9. se žáci základní školy zdrží ve svých třídách čtyři vyučovací hodiny (8.00 – 11.40), středoškoláci přijdou na 2. vyučovací hodinu a skončí ve 12.35.

Vaše děti dostanou rozvrhy, probíhají třídnické práce a třídnické hodiny, společně si zvykáme na opětovnou docházku do školy a nové povinnosti.

Od 6.9. začne probíhat výuka podle rozvrhu, bližší informaci dostanete přes Bakaláře od třídních učitelek a učitelů.

V souladu s mimořádným opatřením MZ ČR a doporučeními MŠMT jsme se snažili upravit chod školy tak, aby byl pobyt v ní pro všechny zúčastněné co nejvíc bezpečný i z epidemiologického hlediska.

Z toho důvodu si vás dovolujeme informovat, že školy mají povinnost předcházet vzniku a šíření infekčních nemocí, včetně Covid-19. Tuto povinnost naplňují podle zákona o ochraně veřejného zdraví tím, že jsou povinny zajistit "...oddělení žáka, který vykazuje známky akutního onemocnění, od ostatních, a současně informovat zákonného zástupce žáka s ohledem na bezodkladné vyzvednutí žáka ze školy; zletilý žák opustí v nejkratším možném čase budovu školy sám..." Proto nemají žáci s akutním onemocněním dýchacích cest (rýma, kašel) povolený vstup do školy.

Vzhledem k tomu, že ve škole je přes 600 žáků a ti se dle doporučení nemají zbytečně mísit, byla organizace provozu někdy „trochu oříškem“.

Realizovali jsme:

Žáci jsou seznamováni se školním řádem, poučeni o bezpečnosti, o hygienických a protiepidemických opatřeních a o nutnosti tato opatření dodržovat.

Uvědomujeme si, že některá z těchto opatření se vás mohou více dotknout, nemusí být příjemná, ale udělali jsme je proto, že jsou nutná. Věříme, že se nám podaří zvládnout školní rok bez nepříjemných omezení školní docházky.

Děkujeme za pochopení