Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/uvod/vodni-vyzva-aneb-kavky-environmental-challenge-na-unor-a-brezen  •  Vydáno: 7.4.2022 15:53  •  Autor: Jana Zelenková

Kavky Environmental Challenge na duben a květen - ROZMANITOST PŘÍRODY

Kavky Environmental Challenge na duben a květen - ROZMANITOST PŘÍRODY

V dubnu a květnu se příroda probouzí a my se podíváme na její rozmanitost, konkrétně na její druhovou rozmanitost neboli biodiverzitu. Tématem výzvy na duben a květen bude biologická rozmanitost nebo obecně rozmanitost přírody. 

Může to být bohatost živočišných nebo rostlinných druhů, rozmanitost typů krajiny, rozmanitost terénu, vodních prvků, zkrátka všeho, co je v přírodě. Můžete případně zabrousit i do rozmanitosti kulturní, která do jisté míry odráží rozmanitost přírody a odráží se v ní i historie.

Během těchto jarních měsíců určitě vyrazíte ven. Zkuste se při procházkách dívat nejen na cestu, ale i kolem. Jaké barvy mají květy, jaké odstíny zelené mají listy, kolik rozličného hmyzu poletuje kolem vašich hlav anebo jak se střídají slunná a stinná místa. Během Vašeho pozorování si bohužel také asi všimnete řady lidských aktivit, které přírodní rozmanitost snižují.

O své dojmy, zkušenosti, fotografie, obrázky a další výtvory či postřehy se s námi opět nezapomeňte podělit – odevzdávejte je třeba třídním učitelkám a učitelům, posílejte do soukromých zpráv na FB naší školy, také je můžete zasílat na e-mail j.bartos@ksidlisti.cz