Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/konecne-je-1.zari-tady  •  Vydáno: 16.9.2022 13:09  •  Autor: Jana Králová

Konečně je 1. září tady!

Všichni prvňáčci se svými rodiči čekali netrpělivě před školou na příchod paní učitelek. Většina z nich měla ve tváři radost a nadšení, u některých byly patrné drobné obavy a nervozita z toho, co je ve škole vlastně čeká. Jakmile ale paní učitelky dorazily, tváře malých žáčků se rozjasnily. Paní učitelky všechny přivítaly a děti předaly jako již tradičně letošním maturantům, kteří prvňáčky dovedli do jídelny za zvuku fanfár ke slavnostnímu šerpování dětí na školáky. Nejstarší studenti vždy přivádí ty nejmladší do školy, a naopak zase na jaře před maturitou prvňáčci povedou maturanty ze školy, aby jim popřáli mnoho úspěchů u maturit.

 

V jídelně pak všechny přivítala paní ředitelka a každé dítě šerpou pasovala na školáka. Následně se pak všichni odebrali do třetího patra, kde konečně viděli svou třídu, do které teď budou celý rok chodit. A nejenže si s paními učitelkami chvíli povídali, ještě na ně dokonce na lavicích čekaly krásné dárky.

 

Prvňáčci mají za sebou již prvních pár dní a my doufáme, že se ty jejich počáteční obavy alespoň trošku zmírnily a postupně vymizí. Stejně tak věříme, že, i když se někdo zpočátku do školy netěšil, zlomí se to a začne do školy chodit rád a s chutí. Přejeme všem našim malým žáčkům mnoho úspěchů, jedniček, hodně kamarádů a rodičům pevné nervy a hodné děti!

Z. Bartoňová