Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce/1.rocnik-v-evropskem-dome  •  Vydáno: 18.1.2023 9:28  •  Autor: Jana Králová

1. ročník v Evropském domě

V pátek 6. ledna 2023 se třídy S1A a S1B zúčastnily exkurze Evropské předsednictví. Zajímavé bylo už to, že si prohlédli, jak vypadá Evropský dům, zjistili, kde se vůbec nachází, k čemu je určen a že se mohou na zdejší informační centrum obrátit v případě, že by např. psali seminární práci na téma Evropská unie.

Přednáška začala poznávačkou vlajek členů Evropské unie, která studentům šla opravdu dobře. V průběhu dopoledne se studenti dále seznámili s historií EU, dozvěděli se podrobnější informace o tom, ze kterých složek se EU skládá a jaké jsou všechny její úkoly. Diskutovali o tom, jak moc je pro nás důležité být součástí této aliance, jaké výhody a nevýhody by pro nás mělo přijetí eura.

 

V neposlední řadě získali přehled o tom, kdy naše země předsedala Evropské unii, co nám předsednictví přineslo, ale také například to, jak a proč vypadalo logo našeho předsednictví.

 

Závěr studenty bavil nejvíce, neboť si zahráli Kahoot, a ti nejlepší si z Evropského domu odnesli dárkové předměty s logem našeho loňského předsednictví.

V. Hrbková