Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/koncert-cimbalove-muziky-reva  •  Vydáno: 26.1.2023 12:58  •  Autor: Martina Medková

KONCERT CIMBÁLOVÉ MUZIKY RÉVA

V úterý 17.1.2023 se naši žáci a studenti zúčastnili koncertu cimbálové muziky RÉVA. Vedle lidových písní muzikanti zahráli i klasické skladby, filmovou, ale i jazzovou hudbu.

 

Naše žáky přesvědčili, že na nástroje cimbálové muziky lze s přehledem zahrát i rock a pop. Jednotlivé koncerty byly uzpůsobeny věkovým skupinám našich žáků. Cimbálové muzice se podařilo zapojit do zpěvu všechny posluchače. V příštím školním roce se můžeme těšit na vánoční koncert této muziky.

M. Pospíšilová

 

A zde si ještě můžete přečíst článek, který o této akci napsala jedna studentka naší střední skoly:

 

Dne 17. ledna 2023 se žáci základní školy a první ročníky střední zúčastnili vzdělávacího koncertu skupiny Réva. Tato cimbálová skupina k nám přijela až z dalekého Zlína. Muzikanti hráli na pět hudebních nástrojů. Celým koncertem nás provázel kontrabasista Radek Hala. Dalšími členy skupiny jsou Jiří Holub hrající na cimbál, Radek Hanač, který ovládal rovnou dva nástroje – saxofon a klarinet, houslí se chopil Pavel Brunclík.

 

Cimbálová kapela hrála skladby nejrůznějších žánrů, jak jazz, písně populární hudby, tak hudbu klasickou.

  

Kromě poslouchání hudby nás po každé zahrané skladbě čekala soutěžní otázka. Ten, kdo odpověděl správně, vyhrál nějakou drobnost, např. vizitku, propisku nebo žvýkačky.

  

Na závěr Réva zahrála hororové zpracování Jožina z bažin, kterého ve strašidelném kostýmu ztvárnil houslista Pavel Brunclík. Pár studentů S1B si na tuto píseň dokonce i zatancovalo.

  

Koncert se všem účastníkům moc líbil, nejen díky pěkné hudbě, ale také díky veselé a pohodové atmosféře.

M. Sajfrtová

studentka S1B