Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/akce-2/2.a-na-filozoficke-fakulte-univerzity-karlovy  •  Vydáno: 15.5.2023 9:25  •  Autor: Martina Medková

2.A na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Ve středu 3. května byla třída 2.A pozvána tajemnicí Filozofické fakulty UK na prohlídku této vysoké školy. Děti byly přivítány nejen paní Filipovou, tajemnicí fakulty, ale i samotnou děkankou, doktorkou Evou Lehečkovou. Knihovnou Jana Palacha žáky provedla knihovnice Bc. Petra Steinbergerová, která dětem umožnila vyzkoušet si objednávku knih skenováním.

Po ní se třídy ujal vedoucí oddělení stavebně-investičních projektů Mgr. Tomáš Šedivý, s nímž děti navštívily velkou aulu, podatelnu, tlumočnickou laboratoř, kotelnu a terasu Grantového oddělení s výhledem na židovský hřbitov. Přednášku k osvobození si žáci vyslechli od historika a proděkana pro infrastrukturu doc. Jakuba Rákosníka. Nakonec všechny děti napsaly dopisy adresované proděkanům fakulty, nechaly si je schválit, orazítkovat a odnesly je do podatelny. Neplánovaně byly děti na ulici obdarovány tyčinkami Snickers. Cestou zpět se celá třída ještě zastavila na Karlově mostě a prohlédla si Čertovku. Exkurze se opravdu všem moc líbila. Ještě jednou děkujeme za pozvání.

Míla Pospíšilová – třídní učitelka