Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/centrum-poradenskych-sluzeb-mate-problem/preventivni-program  •  Vydáno: 8.3.2021 11:00  •  Autor: Martin Vocílka

Preventivní program

Naše škola je ojedinělá ve svém propojení mateřské školy, základní školy a školy střední. Základní škola a střední škola jsou umístěny v jedné budově, a tak prevence rizikového chování musí být vzájemně provázána. Mateřská škola je umístěna v samostatné budově, základní škola a střední škola využívá společných prostor hlavní budovy.

  

Naší snahou je využít tohoto spojení mateřské školy, základní školy a střední školy ve prospěch dětí, žáků a studentů všech věkových skupin.

  

Škola je mikrosvětem, ve kterém se každý den školního roku vzájemně potkává velmi různorodá skupina dětí, žáků a studentů ve věku od 3 do 20 let. Tato různorodost přináší potřebu vypracování programu prevence, který zohlední všechny tyto aspekty.

 

Cíle preventivního programu

 

Cílem preventivního programu je zvýšit odolnost dětí a mládeže vůči rizikovému chování, motivovat žáky k zásadám zdravého životního stylu (zdravá výživa, fyzická a psychická hygiena, hodnota zdraví). Preventivní program zasahuje výukovou a naukovou složku vzdělávání během celého roku.

 

Při naplňování cílů preventivního programu škole napomáhají lektoři certifikovaných organizací v oblasti všeobecné i selektivní primární prevence, psychologové a psychopedi z PPP pro Prahu 1, 2 a 4 a odborníci organizací zabývajících se jednotlivými oblastmi rizikového chování.

 

Kompletní Preventivní program je Vám k dispozici v kanceláři školy.