Facebook - Škola Kavčí horyYouTube - Škola Kavčí hory
Kategorie: akce

Maturity 2020/2021

Dne 15. 6. 2021 proběhlo na nádvoří školy slavnostní předávání maturitních vysvědčení. Absolventi maturitních ročníků 2020/2021 převzali z rukou ředitelky školy a svých třídních učitelů zhodnocení své čtyřleté práce.

Letošní maturitní období bylo v důsledku pandemie koronaviru poněkud neobvyklé. Řada žáků do poslední chvíle doufala, že ta letošní maturita bude úřední – vypočtená z prospěchu za všechny ročníky studia. K jejich zklamání se tak nestalo.

Cesta k vysvědčení začala v druhé polovině dubna. Tehdy bylo prvním úkolem všech prakticky prokázat znalosti ze svých oborů.

Společná část maturitní zkoušky, která začala 3. května, se navíc letos poprvé zúžila jen na didaktické testy z českého a cizího jazyka. A pak už všechny čekaly ústní zkoušky profilové části. Jen několik žáků si zvolilo dobrovolnou ústní maturitu z češtiny nebo angličtiny. O to více času pak ostatní měli na přípravu k maturitě ze svých odborných předmětů – práva a veřejné správy nebo pedagogiky, psychologie a sociální péče.

Ti šťastnější si ono krásné letní červnové úterý odnesli svá maturitní vysvědčení. Doufáme, že jim otevřou cestu k dalšímu studiu nebo k získání vytouženého zaměstnání.

Těm méně šťastným, kterým se napoprvé něco nepovedlo, přejeme pevnou vůli při přípravě k opravným termínům a hodně štěstí.

 


Vydáno: 22.6.2021 12:20 | 
Přečteno: 614x | 

EVROPSKÁ UNIE * Evropské strukturální a investiční fondy * OP Praha - pól růstu ČR 

Modernizace učebny přírodovědného vzdělávání spolu s podporou využití digitálních technologií ve výuce a zajištění jejich bezdrátové konektivity

je spolufinancován Evropskou unií.

Stručný popis projektu:

Projekt je zaměřen na modernizaci přírodovědné učebny. Projekt je tedy plně v souladu s činností žadatele, kterou je vzdělávání a výchova dětí a mládeže. Modernizací dojde ke zkvalitnění výuky odborných přírodovědných předmětů, čímž dojde k posílení zájmu žáků o výuku těchto předmětů.

Doba realizace projektu byla do 31.10.2021.


Loga - projekt doučováníOd září 2021 do 30.6.2023 jsme se zapojili do aktivit Národního plánu doučování.

Finanční prostředky jsme čerpali na skupinové i individuální doučování žáků z programu „Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy".

Cílem doučování bylo především narovnání vzdělanostních rozdílů ve výsledcích vzdělávání a eliminace negativních dopadů výluk prezenční výuky na výsledky vzdělávání žáků, k nimž došlo v souvislosti s pandemií Covid-19.

 

Klub rodičů
Světová škola
Prážata
Pedagogická fakulta UK
Děti dětem
Česko čte dětem
Afrika Africe
Pilotni skola Kin-ballu
Recyklohraní
Internet hot line
OVCE.sk
Seznam se bezpečně
Kraje pro bezpečný internet
SCIO Jak na VŠ
Infoabsolvent