Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/mskp/terminy-akci/jezci-zari-2020  •  Vydáno: 30.9.2020 8:17  •  Autor: Jana Vrbová

Ježci - září 2020

Vítáme Vás v novém školním roce 2020/2021. Po delší pauze a omezeném provozu MŠ od března letošního roku 2020 se znovu v „celé sestavě“ scházíme ve třídě Jěžci. :-) Ve třídě Vás opět 1. září přivítaly učitelky Eva Folková a Hana Řeháčková.

Bohužel vzhledem k současné epidemiologické situaci se musíme přizpůsobit některým opatřením a omezením v MŠ. Věříme, že si rodiče dětí pečlivě prostudovali školní řád a sledovali veškeré důležité informace prostřednictvím webových stránek MŠ Kaplické. Snažíme se Vás o všem včas informovat a děkujeme Vám, že respektujete a dodržujete stanovené pokyny. Na úvodní třídní schůzce jsme Vám zopakovali, za jakých podmínek nebude dítě přijato do MŠ, v jakých případech budeme nuceni Vás vyzvat k návštěvě lékaře apod. Tyto informace si můžete kdykoliv pročíst v  Dodatku ke školnímu řádu z důvodu epidemiologických opatření - platný od 1. 9. 2020. Z tohoto důvodu zároveň v současné době (do konce roku 2020) neplánujeme žádné nadstandartní akce s rodiči.

V měsíci září jsme se zaměřili především na adaptaci dětí do prostředí MŠ. Zopakovali jsme si základní „školková“ pravidla chování, seznámili se s novými dětmi a učili jsme se, jak fungovat a spolupracovat v kolektivu. Protože jsme smíšená třída dětí ve věku 3 až 6 let, dbáme na to, aby děti dokázaly mezi sebou spolupracovat, pomáhat si a žádné dítě se necítilo samo nebo odstrčené. Učíme se také základní hygienické návyky, které si neustále připomínáme. Naším tématem měsíce bylo „Léto končí, jsme spolu ve školce“. V ranním komunikačním kroužku jsme si zopakovali jména všech kamarádů – pomocí seznamovacích her, naučili jsme se poznat svou značku, určili jsme si zasedací pořádek ve třídě a povídali jsme si o našich letních prázdninách. Snažíme se také zařadit do dopoledního i odpoledního programu pobyt na zahradě MŠ. Prosíme rodiče, aby děti měly stále s sebou oblečení do každého počasí i náhradní oblečení do třídy.

Na fotky za září se můžete podívat zde: https://mskp.rajce.idnes.cz/ (uživatelské jméno a heslo Vám bylo sděleno na třídní schůzce, příp. ho zjistíte ve své třídě)

Děkujeme rodičům za přinesené pomůcky pro děti. Papíry na kreslení a další výtvarné pomůcky využíváme každý den k tvoření. Děti moc baví kreslení, malování vodovkami, omalovánky i práce s modelínou.

Přejeme Vám všem úspěšný start do nového školního roku - především hodně zdraví, trpělivosti a bezpečnosti.

S pozdravem učitelky ježečků – Eva Folková a Hana Řeháčková.

 

Úvodní říkanka v kroužku:

Všichni, když si ruce dáme

velké kolo uděláme,

a pak když už ho umíme,

společně se zatočíme.

 

Básnička: Ježeček

Já jsem ježek malinký,

mám na sobě bodlinky.

I když malé nožky mám,

rychle s nimi utíkám.

A pak, až se unavím,

do listí se posadím.

 

Písnička: Běží liška k táboru

Běží liška k táboru

nese pytel zázvoru.

Ježek za ní pospíchá,

že jí pytel rozpíchá.

Běž zajíčku, běž za ní

pober jí to koření.

Liška se mu schovala,

ještě se mu vysmála.