Facebook - Škola Kavčí horyYouTube - Škola Kavčí hory
Kategorie: o studiu, SCIO

Výsledky testování žáků - školní rok 2011/2012

Škola se opět zapojila do testování společnosti Scio - STONOŽKA, dále pak proběhlo v květnu celoplošné testování výsledků vzdělávání žáků 5. a 9. tříd v projektu České školní inspekce - NIQES.

Testování žáků 3. tříd obsahovalo testy z českého jazyka, matematiky, klíčových kompetencí, oblasti člověk a jeho svět a anglického jazyka. Cílem je zmapovat dovednosti, vědomosti a klíčové kompetence, které si žáci osvojili v průběhu prvního období vzdělávání, tedy v 1. - 3. ročníku.
V českém jazyce a matematice dosáhli žáci průměrného výsledku, v anglickém jazyce, oblasti člověk a jeho svět a v osvojování cílových kompetencí patříme mezi školy s nadprůměrným výsledkem. Celkově jsme úspěšnější než 60% zúčastněných škol - tj. v tomto testování 328 škol a 5 889 otestovaných třeťáků.

Testování 5. třídy
zahrnovalo testy z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů. Ačkoli konkurence byla veliká (443 škol a 10 422 testovaných páťáků) řadíme se mezi školy s dobrým průměrným výsledkem. Z testu obecných studijních předpokladů vyplývá, že studijní potenciál žáků využíváme optimálně, ale při větší motivaci by páťáci mohli dosáhnout ještě lepších výsledků. Na tom tedy můžeme v dalším vzdělávání na 2. stupni zapracovat a pak se těšit na nadprůměrné výkony.


STONOŽKA v 7. ročníku
prověřovala český jazyk, matematiku a obecné studijní předpoklady. Tohoto testování se zúčastnilo 5 692 žáků ze sedmých tříd a z odpovídajících ročníků víceletých gymnázií ze 199 škol.
Naši žáci dosáhli mezi zúčastněnými školami lepšího průměrného výsledku, studijní potenciál žáků využívá naše škola optimálně a výsledky v testech odpovídají úrovni studijních předpokladů žáků.

STONOŽKA 11/12 - Anglický jazyk
Do tohoto projektu jsme přihlásili žáky 5. a 7. třídy. Testy měly ověřit dosaženou úroveň v cizím jazyce podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.
V 5. ročníku se předpokládá dosažení úrovně A1. Této a lepší úrovně dosáhlo 87% žáků z 5. třídy a výstupu lepšího než A1 dosáhlo 100% žáků 7. třídy. (Na konci ZŠ - 9. třída - předpokládá se dosažená úroveň A2)
Vysoce nadprůměrného výsledku žáci dosáhli v subtestu čtenářské dovednosti.

Testování žáků 9. třídy dopadlo s průměrným výsledkem v českém jazyce, matematice, anglickém jazyce. Slabší byl výsledek v němčině. Testovaly se také obecné studijní předpoklady. I přes malou motivaci žáků k testování dosáhli někteří žáci tzv. extrémního výsledku ( byli úspěšnější než 86% testovaných žáků) a celkově nadprůměrného výsledku žáci dosáhli v subtestech sloh a literatura, aritmetika a poslech v anglickém jazyce.
Studijní potenciál žáků jsme využívali optimálně, žáci pracovali lépe, než odpovídalo jejich studijním předpokladům.

Celoplošné ověřování výsledků žáků v 5. a 9. ročníku - NIQES

NIQES je oficiální zkratkou strategického rozvojového projektu, jehož plný název zní „Národní systém inspekčního hodnocení vzdělávací soustavy v České republice". Nositelem a realizátorem projektu je Česká školní inspekce.
Cílem projektu je mimo jiné poskytnout informaci o tom, nakolik žáci plní požadavky standardu osvojených dovedností. Tyto nutné minimální standardy jsou obsaženy v základní úrovni testu. Žáci vypracovávali online test z českého jazyka, matematiky a anglického jazyka. V rámci celorepublikového srovnání patříme mezi úspěšné školy, vždy s výsledkem lepším než 60%.
Testování začínalo základní úrovní, podle úspěšnosti v úvodní části testu se pak žákům mohla otevřít těžší (nadstandardní) úroveň testování.
V 5. třídě se účastnilo 20 žáků, těžší test z matematiky jich otevřelo 6, z českého jazyka 13 a v angličtině si na těžší variantu sáhlo 15 žáků. Vždy s nadprůměrným výsledkem.
V 9. třídě se z 18 testovaných žáků utkalo s těžší variantou testu 12 žáků v matematice, 16 v českém jazyce a 7 v angličtině.

I přes pěkný výsledek dosažený při květnové generální zkoušce celoplošného testování víme, že je pořád co zlepšovat.


Vydáno: 6.9.2012 7:43 | 
Přečteno: 2892x | 

EVROPSKÁ UNIE * Evropské strukturální a investiční fondy * OP Praha - pól růstu ČR 

Modernizace učebny přírodovědného vzdělávání spolu s podporou využití digitálních technologií ve výuce a zajištění jejich bezdrátové konektivity

je spolufinancován Evropskou unií.

Stručný popis projektu:

Projekt je zaměřen na modernizaci přírodovědné učebny. Projekt je tedy plně v souladu s činností žadatele, kterou je vzdělávání a výchova dětí a mládeže. Modernizací dojde ke zkvalitnění výuky odborných přírodovědných předmětů, čímž dojde k posílení zájmu žáků o výuku těchto předmětů.

Doba realizace projektu byla do 31.10.2021.


Loga - projekt doučováníOd září 2021 do 30.6.2023 jsme se zapojili do aktivit Národního plánu doučování.

Finanční prostředky jsme čerpali na skupinové i individuální doučování žáků z programu „Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy".

Cílem doučování bylo především narovnání vzdělanostních rozdílů ve výsledcích vzdělávání a eliminace negativních dopadů výluk prezenční výuky na výsledky vzdělávání žáků, k nimž došlo v souvislosti s pandemií Covid-19.

 

Klub rodičů
Světová škola
Prážata
Pedagogická fakulta UK
Děti dětem
Česko čte dětem
Afrika Africe
Pilotni skola Kin-ballu
Recyklohraní
Internet hot line
OVCE.sk
Seznam se bezpečně
Kraje pro bezpečný internet
SCIO Jak na VŠ
Infoabsolvent