Facebook - Škola Kavčí horyYouTube - Škola Kavčí hory
Kategorie: příjímací řízení

Příjímací řízení 2023/2024 - obecné informace

Obory:

  • Veřejnosprávní činnost 68-43-M/01, čtyřleté denní studium ukončené maturitou
  • Sociální činnost 75-41-M/01, čtyřleté denní studium ukončené maturitou


V příštím roce škola plánuje otevření dvou tříd (1 třída oboru Veřejnosprávní činnost, 1 třída oboru Sociální činnost).
Uchazeči budou vybíráni podle výsledku jednotné přijímací zkoušky a s přihlédnutím k průměrnému prospěchu (průměr průměrů ze 3 závěrečných vysvědčení ze ZŠ (8. ročník a pololetí 9. ročník) nebo odpovídajících ročníků víceletých gymnázií).

Pokud splní podmínky přijímacího řízení více uchazečů, než kolik lze přijmout, rozhoduje jejich pořadí podle výsledku hodnocení přijímacího řízeni.

Škola je bezbariérová, integruje zdravotně postižené žáky.

Zdravotní stav uchazečů musí umožnit studium odborných předmětů - zdravotní způsobilost potvrdí na přihlášce ke studiu lékař.

Absolventi oboru Veřejnosprávní činnost se uplatní v rámci působnosti územních, ústředních nebo jiných orgánů státní správy a samosprávy jako referent státní správy nebo referent samosprávy. Zajišťuje odborné činnosti nebo ucelené agendy, například v oblasti hospodaření s majetkem obce, vedení evidencí podle závazně platných předpisů, vedení agend správních a samosprávních komisí, práce související s vystavováním úředních dokladů, s určováním, vyměřováním a vybíráním dávek a poplatků, se správním řízením a podobně. Získané ekonomické a právní vzdělání mu umožní uplatnit se i v občanském a podnikatelském sektoru pro výkon ucelených ekonomických a správních agend.

Absolventi oboru Sociální činnost se uplatní jako pracovník sociálních služeb v různých ambulantních nebo pobytových zařízeních a v terénních službách, při poskytování sociální pomoci dětem i dospělým. Má vědomosti a dovednosti potřebné pro zajišťování přímé péče a osobní asistence klientům, pro podporu jejich soběstačnosti a sociální aktivizaci. Má také vědomosti a dovednosti uplatnitelné v managementu sociálních služeb. Získá odbornou způsobilost pro vázanou živnost Péče o dítě do tří let věku v denním režimu dle přílohy č. 2 Zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů.

Škola navíc poskytuje široký vzdělávací základ jako předpoklad pro zaměstnání i další studium. Znalost práva, ekonomiky, účetnictví, psychologie, pedagogiky, dvou jazyků (volba z Aj, Nj, It, Šp, Fr, Rj) a výpočetní techniky umožňuje široké uplatnění i v jiných úsecích činnosti státního sektoru a podnikatelské sféry. Žáci si mohou jako nepovinný předmět profilové části maturitní zkoušky zvolit i další cizí jazyk nebo výpočetní techniku.

Budova školy je po celkové rekonstrukci, učebny jsou vybaveny moderní technikou (např. interaktivní tabule, videodataprojektory, audiovizuální technika). Škola má vybavené 4 pracovny počítačů, včetně napojení na vysokorychlostní internet, jazykové učebny - laboratoře, dvě tělocvičny, sportovní víceúčelové hřiště, možnost školního stravování s výběrem ze dvou jídel. Pořádá poznávací tuzemské i zahraniční zájezdy, lyžařský a adaptační kurz.

Součástí výuky je také systém odborných praxí, které studenti vykonávají ve státním i soukromém sektoru (např. PSSZ, FÚ, Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci, IMS ...).

Škola má statut Fakultní školy Pedagogické fakulty, Přírodovědecké fakulty a Teologické fakulty Univerzity Karlovy.

Výchovný program je zaměřen i na oblast protidrogové prevence, sexuální výchovy, zdravého životního stylu, environmentální výchovy, společenské výchovy včetně spolupráce s odbornými institucemi a organizacemi.Ve škole funguje centrum poradenských služeb (školní psycholog, speciální pedagog, výchovný poradce, metodik prevence sociálně patologických jevů). Studenti se pravidelně účastní řady humanitárních akcí (např. Květinový den, Den boje proti AIDS, Kolíčkový den pro nadaci jedličkova ústavu,...). Na řízení školy se podílí i studentská rada.

Absolventi školy získávají střední vzdělání s maturitní zkouškou pro výkon specifických činností v oblasti sociálních a veřejnosprávních služeb. Mohou se také ucházet o studium na VŠ, VOŠ a v dalších formách pomaturitního studia. Škola pořádá pro další studium přípravné kurzy.


Vydáno: 31.10.2022 11:54 | 
Přečteno: 695x | 

EVROPSKÁ UNIE * Evropské strukturální a investiční fondy * OP Praha - pól růstu ČR 

Modernizace učebny přírodovědného vzdělávání spolu s podporou využití digitálních technologií ve výuce a zajištění jejich bezdrátové konektivity

je spolufinancován Evropskou unií.

Stručný popis projektu:

Projekt je zaměřen na modernizaci přírodovědné učebny. Projekt je tedy plně v souladu s činností žadatele, kterou je vzdělávání a výchova dětí a mládeže. Modernizací dojde ke zkvalitnění výuky odborných přírodovědných předmětů, čímž dojde k posílení zájmu žáků o výuku těchto předmětů.

Doba realizace projektu byla do 31.10.2021.


Loga - projekt doučováníOd září 2021 do 30.6.2023 jsme se zapojili do aktivit Národního plánu doučování.

Finanční prostředky jsme čerpali na skupinové i individuální doučování žáků z programu „Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy".

Cílem doučování bylo především narovnání vzdělanostních rozdílů ve výsledcích vzdělávání a eliminace negativních dopadů výluk prezenční výuky na výsledky vzdělávání žáků, k nimž došlo v souvislosti s pandemií Covid-19.

 

Klub rodičů
Světová škola
Prážata
Pedagogická fakulta UK
Děti dětem
Česko čte dětem
Afrika Africe
Pilotni skola Kin-ballu
Recyklohraní
Internet hot line
OVCE.sk
Seznam se bezpečně
Kraje pro bezpečný internet
SCIO Jak na VŠ
Infoabsolvent