Zdroj: https://www.ksidlisti.cz/skolni-parlament/soutezni-projekt-lepsi-misto-ve-skole  •  Vydáno: 17.4.2018 11:10  •  Autor: Jana Králová

Soutěžní projekt "Lepší místo ve škole"

Naše škola se účastní soutěžního projektu o nejlepší nápady na zlepšování základních škol s názvem „Lepší místo ve škole“. Celkem je do projektu zapojeno 15 škol z Prahy 4 a soutěží se o 3x 50 000 Kč.

 

Projekt má několik fází. Do 20.4.2018 se zadávají nápady do aplikace Lepší místo nebo přes webovou stránku www.lepsimisto.cz. Na obrázku níže naleznete návod, jak svůj nápad přidat, protože zapojit se můžete i vy.

 

V další fázi se ze zadaných nápadů vyberou tři nejlepší, které žáci rozpracují do prezentací, v nichž je například i část věnovaná rámcovému rozpočtu. Po zpracování prezentací se ve škole uskuteční malý den D, při kterém se jeden projekt vybere a bude soutěžit ve finále s projekty ostatních zúčastněných ZŠ.

 

Od 28. 5. do 8.6.2018 proběhne veřejné hlasování, kde bude moci každá škola získávat hlasy a v úterý 12.6.2018 se bude konat velké finále před nezávislou porotou. Na základě veřejného hlasování a hlasování poroty pak budou vyhodnoceny tři nejlepší nápady, jejichž realizaci podpoří partneři projektu (viz leták níže).

 

Tiskovou zprávu k projektu naleznete zde

letak1

letak2